Ultima oră

Bacinschi vrea un nou imprumut bancar

Doina Ganea
19 iun 2009 1123 vizualizări
Edilul sef al orasului s-a aratat nemultumit de propria activitate din ultimul an, dar pune totul pe seama crizei u pentru continuarea lucrarilor la reabilitarea strazilor, primarul vrea sa angajeze un nou imprumut

Primarul Decebal Bacinschi a recunoscut ca in primul an al celui de-al treilea mandat nu se poate lauda cu prea multe realizari. Edilul a spus ca este destul de greu sa faca un bilant al activitatii, mai ales ca, fiind in aceasta functie de mai multi ani, exista o continuitate a proiectelor incepute in mandatele anteriore. De fapt, edilul s-a declarat nemultumit de anul care s-a incheiat. In general, primul gospodar al Focsaniului a dat vina pe criza economica pentru lipsa de investitii. "Mi-e foarte greu sa spun ce s-a facut intr-un an, dar daca ar fi sa raspund daca sint multumit de ce am facut in ultimul an, pot sa spun ca nu. Si nu sint multumit pentru ca nici la aceasta data nu am fost in masura sa includem nici macar un bloc din oras in reabilitarea termica, cu toate ca anul trecut am pierdut niste bani. Nu stiu ce s-a intimplat, dar nu am fost in masura sa ajung la un punct de vedere comun cu locatarii. Acelasi lucru pot sa il spun despre proiectul cu reabilitarea strazilor. Imprumutul pe care l-am facut s-a oprit la o anumita suma, banca nu ne-a mai dat restul. Acum trebuia sa am terminate in totalitate strazile si bulevardele. Acum cautam alte surse financiare. In urma crizei care a aparut, o parte din proiectele noastre au fost date peste cap. Am ajuns la concluzia ca din cauza veniturilor mici, singura posibilitate de dezvoltare a orasului o reprezinta fondurile europene si de la inceputul anului nu facem altceva decit sa pregatim proiecte pentru obtinerea acestor fonduri", ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi.


Inca 120 de miliarde de lei pe datorie


Edilul sef a mai spus ca are in pregatire mai multe proiecte pentru reabilitarea termica a unitatilor de invatamint, pentru amenajarea a doua gradinite noi, pentru un campus scolar, pentru refacerea retelelor de termoficare si continuarea lucrarilor la Azilul de Batrini. Totodata, vor fi reluate lucrarile de reabilitare a strazilor, primarul Decebal Bacinschi anuntind ca vrea sa contracteze un alt imprumut bancar. "Proiecte avem destule, numai sa se deschida liniile de finantare potrivite. Chiar saptamina trecuta am semnat un proiect pentru continuarea lucrarilor de la Caminul de Batrini, este vorba de corpurile C3 si C5. As dori sa mai facem un imprumut pina la limita celor 500 de miliarde aprobate de Consiliul Local, adica inca 120 de miliarde de lei vechi. Rambursarea acestuia nu va fi o problema pentru ca singura noastra datorie o reprezinta cele 28 de milioane contractate cu Dexia. Asa cum am reusit sa platim numai in primavara aceasta 130 de miliarde de lei vechi subventia la caldura, vom reusi noi sa ne platim datoriile", a precizat primarul Decebal Bacinschi. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 43 minute, 18 secunde
Daca eram ca Dv. nu mai faceam acest bilant al ultimului an. pt. ca nu aveti ce sa rap;ortati celor care vau ales si este pacat. Focsanani se-au pis mari speranta in Dv. dar datimi voie sa va spun ca citeste integral
, acum 739399 zile, 43 minute, 18 secunde
Fi serios barosanule...nu ei sunt prosti, ci voi care l-ati votat si care ati avut incredere in el:))...k daca era prost nu traia asa de bine, precum ai afirmat chiar tu!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.