Ultima oră

Romsilva scoate la vinzare cladirile cantoanelor silvice

Ciprian Fânaru
18 iun 2009 1538 vizualizări
Banii obtinuti in urma licitatiilor vor fi folositi la modernizarea cabanelor de vinatoare aflate in circuitul turistic, afirma secretarul de stat Gica Duta

Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva a mai identificat 300 de cladiri nerentabile, pe linga cele 616 raportate la inceputul lunii trecute, care vor fi scoase la licitatie in urma evaluarii, a declarat pentru NewsIn secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Gica Duta. "La ora actuala, in urma analizei facute in sedinta ultimului consiliu de administratie, a rezultat ca de la 616 spatii identificate, s-a ajuns la un numar de 914 spatii, unde intra si anumite cantoane silvice, care nu mai sint corespunzatoare sau cladiri aflate pe suprafete pe care noi le-am retrocedat proprietarilor. în aceasta situatie vrem, in cel mai scurt timp, sa evaluam cel putin o parte din aceste spatii, pentru a putea face toate documentatiile necesare scoaterii lor la licitatie", a sustinut Duta. Tot el a declarat recent ca ministerul va scoate la licitatie incepind cu 15 iulie 616 cladiri din administrarea Romsilva, cea mai mare parte dintre acestea fiind foste spatii destinate activitatilor de impletituri. Acesta a mai spus ca banii incasati in urma licitatiei vor fi utilizati pentru modernizarea celor 193 de cabane incluse in sistemul online de inchiriere. Opt dintre acestea se afla in judetul Vrancea. "Deoarece aceste spatii faceau parte din inventarul si patrimoniul Romsilva, a trebuit sa le asiguram conditii de comunicare, prin telefonie, s-au platit taxe, impozite si nu se putea renunta la ele, lucru care a durat aproximativ 18 ani. în tot acest timp Regia a inregistrat foarte multe pierderi pentru niste obiective si activitati care nu erau in desfasurare", a precizat Duta. Subsecretarul de stat declara recent ca respectivele cladiri identificate, situate in majoritatea localitatilor din tara, vor fi vindute printr-o licitatie publica cu strigare, imediat dupa finalizarea procesului de evaluare, deja inceput de minister. Un evaluator al Agentiei Nationale de Evaluare a Proprietatilor Imobiliare va fi cel care va stabili pretul de pornire. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 17 ore, 40 minute, 4 secunde
Cine credeti ca va lua cele mai bune spatii ? Si la ce pret ?!!! Asta mai ramasese ultima vaca de muls , o binefacere pentru "proletariatul" de partid !!! Rusine , hotilor !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.