Ultima oră

Nu si-au pus in gind sa omoare oamenii cu vin falsificat

Nicoleta Cristea
18 iun 2009 1212 vizualizări
Avocatii inculpatilor Stan din dosarul BFL spun ca expertizarea licorilor ar trebui sa plece de la premiza ca produsul vindut de acuzati nu era vin

Dosarul bauturilor fermentate linistite (BFL), care ii are in prim plan pe trei membri ai familiei Stan, dar si alti patru inculpati, a continuat ieri, insa discutiile s-au axat mai mult pe expertizele solicitate la dosar. Astfel, expertiza contabila nu a fost inca finalizata, avocatii aratind ca expertul desemnat nu a avut acces la toate actele necesare, motiv pentru care se intirzie cu rezultatul. Acesta a mai specificat ca actele necesare ar fi la ANAF Bucuresti, inca din 2007, si sint mai greu de obtinut. Procurorul de sedinta a aratat insa ca acele acte de fapt nici nu ar exista, or asta se si vrea dovedit. O alta problema ridicata de aparatori a fost aceea a rezultatului buletinului de analiza al licorii pe care inculpatii il comercializau. Ca si in trecut, s-a aratat ca nu trebuia sa se plece de la premiza ca licoarea era vin, pentru ca rezultatul, evident, era ca bautura este un vin falsificat, intrucit nu corespunde normelor. Motiv pentru care, spun avocatii, ar trebui analizata compozitia licorii din bidoane ca o bautura fermentata linistita. "Ei nu si-au pus in gind sa omoare oamenii", a aratat avocatul lui Teodor Stan. Cu toate acestea, procurorul a aratat ca nu este vorba despre ucis oamenii, ci de evaziunea fiscala de peste 60 de miliarde de lei. Ieri, Cristinel Pirvu, unul dintre inculpati, care a fost eliberat in septembrie anul trecut din arestul preventiv, a solicitat ridicarea masurii de a nu parasi localitatea. Pirvu a aratat ca nu poate sa isi intretina familia, pentru ca nu isi poate gasi un loc de munca in localitatea de domiciliu, respectiv Tecuci. Si, deoarece o data pe saptamina trebuie sa se prezinte si la politie, nu reuseste sa gaseasca o oferta stabila. Teodor Stan, Ion Stan, Nicolae Stan, Claudiu Eugen Turcu, Cristinel Pirvu, Paul Banila si Gheorghe Manolache sint judecati pe motiv ca ar fi produs si pus in circulatie cu buna stiinta produse alcoolice improprii si periculoase consumului uman, cu scopul de a obtine resurse financiare prin operatiuni de spalare a banilor, evaziune fiscala si falsuri. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.