Ultima oră

Zona Crepusculara pe un drum judetean

Iulia Crețu
17 iun 2009 2823 vizualizări
Consilierii judeteni nu s-au lamurit cui apartine drumul spre Cringul Petresti asfaltat la 1 mai u lucrarea efectuata de firma consilierului PSD Victor Roman pe drumul judetean nu are acoperire in acte la Consiliul Judetean, institutie care dorea ieri aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest drum u Nu cred ca e un rau facut comunitatii daca inginerul a mai pus 500 de metri de asfalt. Atit timp cit nu se incaseaza bani, nu vad care este problema , ne-a declarat Victor Roman cu privire la asfaltarea din spirit civic facuta de firma sa u Lucrarile respective nu vor fi platite , a declarat si reprezentantul de la Urbanism din cadrul Consiliului Judetean Vrancea u lucrarile de asfaltare s-au realizat cu o zi inainte de anuntata sosire a liderului PSD Mircea Geoana in Vrancea, la petrecerea muncitoreasca de 1 Mai organizata de baronul Oprisan in Cring

Asfaltarea "fulger" de 1 mai pe tronsonul de drum inspre Cringul Petresti a stirnit polemica la sedinta de Consiliu Judetean Vrancea de ieri. Alesii au aminat votarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii "Modernizare DJ 204E, sector Focsani-Petresti-Balta Ratei-Ciuslea-Strajescu-Doaga, km 0^000-21^900" pentru ca nimeni nu a reusit sa desluseasca de fapt cui apartine portiunea de drum asfaltata contra cronometru de RomanImpex, firma consilierului judetean PSD Victor Roman. Potrivit unui raspuns remis de seful CJ Vrancea, Marian Oprisan, unei solicitari a Ziarului de Vrancea, Consiliul Judetean "nu a avut nici un contract de lucrari de executie covor asfaltic in anul 2009, pe distanta Focsani-Petresti". In plus, angajatii CJ nu au habar de faptul ca la inceputul lunii mai, in zona, s-a turnat un strat de 5 centimetri de bitum.


Inlocuitorul lui Iulian Matache la Directia Tehnica a CJ, Romeo Iordache, nu a reusit sa-i lamureasca pe consilierii judeteni daca drumul apartine Focsaniului sau face parte din rindul drumurilor judetene. Acesta a punctat insa ca, in cazul in care s-au realizat interventii pe drumul judetean care trece prin comuna Vinatori, fara sa fi existat proiect, lucrarile nu vor fi decontate. "Nu am cunostinta daca pe sectorul celalalt s-au efectuat lucrari de reparatii sau asternere de covor asfaltic. Daca acest proiect privind modernizarea acestui drum va fi promovat ca investitie, mai mult ca sigur ca lucrarile respective nu vor fi platite, nu va face subiectul decontarilor pe acest sector de drum. Sectorul respectiv este in administrarea Consiliului Local al municipiului Focsani. Eu nu am cunostinta de lucrari efectuate pe sectorul respectiv (n.r. cei doi kilometri de la Cimitirul evreiesc pina la intrarea in Cringul Petresti). Pe portiunea aflata in administrarea Consiliului Local Focsani am spus ca s-au facut acele lucrari, de celelalte nu avem cunostinta", a declarat Romeo Iordache, cel care i-a luat locul lui Iulian Matache in Comisia Tehnica de Amenajarea Teritoriului si Urbanism la CJ Vrancea. Potrivit proiectului CJ, pe aceasta portiune, pe linga covorul asfaltic, trebuie sa se realizeze si santurile laterale, dar si o pista pentru biciclete. In ciuda faptului ca in acele zile muncitorii lui Victor Roman recunosteau ca au primit unda verde sa toarne asfalt pe un drum judetean, acum, consilierii PSD sustin ca proiectul supus votului se refera la alta portiune. "Nu stiu de unde ati scos faptul ca ar cuprinde tronsonul pe care s-a lucrat", s-a intrebat Constantin Guguianu.


Roman: "Cit timp nu se incaseaza bani, nu vad care este problema"


Victor Roman, actionarul firmei care s-a ocupat de lucrare sustine ca lucreaza de citiva ani la refacerea drumurilor din comuna Vinatori. Acesta se incilceste in propriile-i declaratii si afirma ca il va trage la raspundere pe inginerul de drum daca acesta a asfaltat aiurea. Consilierul judetean PSD spune ca firma sa a lucrat in baza ordonantei 107 in Vinatori si a asfaltat 15 kilometri de drum comunal, dar si de drum judetean. In ciuda faptului ca inainte de 1 mai a inspectat lucrarile, impreuna cu edilii de la Vinatori, acum Victor Roman sustine ca abia saptamina trecuta a aflat ca firma sa ar fi turnat bitum pe o portiune apartinind drumurilor judetene, deci a Consiliului Judetean Vrancea. "In comuna Vinatori s-a facut asfaltare de vreo 30 de miliarde de lei vechi. Bani de la ordonanta 107, bani de la Consiliul Local Vinatori. Avem relatie de colaborare cu ei de 2 sau 3 ani. Nu stiu care firma a facut asfaltarea, sa intreb administratorul si inginerul tehnic. Nu am cunostinta eu de aceasta bucatica (n.r. drumul). O sa-i intreb si eu sa vad ce s-a intimplat. Primarul stie foarte bine, s-a mai facut o plombare tot pe drumul sau judetean, sint actele la vedere. E posibil sa fie o greseala, e posibil sa fi gresit inginerul si sa fi mai asfaltat, nu e o crima asta, nu este singura lucrare la care se mai greseste cu 200-300 de metri. Nu cred ca e un rau facut comunitatii daca inginerul a mai pus 500 de metri de asfalt. S-a asfaltat inclusiv si drumul care trece prin comuna Vinatori si care este al Consiliului Judetean. Atit timp cit nu se incaseaza bani, nu vad care este problema. Nu pot sa va spun valoarea, de o saptamina de cind sint intrebat aflu ca s-ar fi pus covor asfaltic de catre firma mea, la care sint actionar. Am fost, ne-am uitat la lucrare (n.r. impreuna cu primarul comunei Vinatori, Gheorghe Macovei), se lucra si pe drumul judetean. In 30 de miliarde inseamna cel putin 15 km de covor asfaltic de modernizare", ne-a declarat Victor Roman, consilier judetean si actionar la firma care a turnat asfalt la Cringul Petresti.



Asfaltare politica


Reprezentantul PD-L in CJ Vrancea, consilierul Emilian Diaconu, a declarat ca asfaltarea are pronuntat caracter politic, mai ales ca "zona are un nivel scazut al traficului". "Nu erau necesare lucrarile. Cineva vrea sa incaseze de doua ori aceste lucrari, nu stiu de ce unii dintre noi se impotrivesc", a precizat in plen Diaconu. Tizul sau, vicepresedintele Consiliului Judetean, Mircea Diaconu de la PSD inca mai crede in onestitate. "Cine-si permite sa puna un strat si sa primeasca bani pe doua straturi? Eu nu cred asa ceva", a fost de parere si decanul de virsta de la CJ. Intrucit consilierii judeteni nu s-au lamurit cine a facut lucrarea, acest proiect de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii "Modernizare DJ 204E, sector Focsani-Petresti-Balta Ratei-Ciuslea-Strajescu-Doaga, km 0^000-21^900" a fost aminat pentru urmatoarea sedinta a CJ. Reamintim ca lucrarile de asfaltare s-au realizat cu doar o zi inainte de anuntata sosire a liderului PSD Mircea Geoana in Vrancea, la petrecerea "muncitoreasca" de 1 Mai, organizata de "baronul" Marian Oprisan si de organizatia PSD Vrancea, in Cringul Petresti. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 19 ore, 2 minute, 49 secunde
care este problema ca s-a asfaltat? de ce nu se fac astfel de greseli si nu se asfalteaza in tot orasul focsani?
, acum 739397 zile, 19 ore, 2 minute, 49 secunde
Mai faceti, va rog, o greseala si asfaltati si trotuarul spre crangul Petresti sa putem merge si noi in siguranta cu bicicletele.
, acum 739397 zile, 19 ore, 2 minute, 49 secunde
treceti va rog si in comuna virtescoiu ca suntem pe luna acolo gropi una de pe alta ne rupem masinile
, acum 739397 zile, 19 ore, 2 minute, 49 secunde
d-le ROMAN,ce-ar fi daca ati face cea mai mare pomana asfaltand sa u macar pietruind drumul ce merge in poiana PUNGA dinSoveja? MAI GRESITI ODATA SI GATA.PLINA DE SPERANTA,MULTUMIM!
, acum 739397 zile, 19 ore, 2 minute, 49 secunde
coninuati asfaltarile se vor clarifica consilierii intre ei pe drumul asfaltat
, acum 739397 zile, 19 ore, 2 minute, 49 secunde
ATI FACUT SI VOI 5KM IN 20 DE ANI SI AKUM VA LAUDATI MACAR DAKA ATI FI FACUT DRUMUL ALA DE LA UN CAPAT LA ALTUL.SI DAK FACEATI 2 KM LUNAR TOT IESEA CEVA DAR ASA NU AVETI CE COMENTA.SI MAI SUNTE TI SI citeste integral
, acum 739397 zile, 19 ore, 2 minute, 49 secunde
Daca se procedeaza ca in poezia cu mesterul Manole aflam cine este in spatele acestei actiuni! Ar ramane" Brendul" fara consoarta! Gresiti in continuare stimabili edili responsabili cu asfaltarile! citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.