Ultima oră

Procesiune cu Preasfintul Sacrament la Focsani

Eduard Popescu
15 iun 2009 1524 vizualizări
Cortegiul, care a adunat zeci de credinciosi catolici, a urmat traseul str. Cuza Voda, str. Republicii , str. Moldova si Mr. Gh. Sontu

Duminica dupa-amiaza a avut loc pe strazile orasului Focsani o procesiune solemna, cu Preasfintul Sacrament, la care au participat zeci de credinciosi catolici. Isus prezent in sfinta împartasanie a fost purtat pe strazile orasului insotit de cintarea credinciosilor, dar si de fanfara militara. "Sfinta Taina a fost purtata in procesiune de catre parintele paroh si decan Mihai Budau. Au fost prezenti numerosi copii care au aruncat cu petale de flori prin locurile pe unde avea sa treaca Isus prezent in Sfinta Ostie. Aceasta manifestare de credinta a fost ocazionata de faptul ca joi am avut sarbatoarea Trupul si Singele Domnului nostru Isus Cristos si din motive obiective am ales sa o organizam intr-o zi de duminica", a aratat preotul Daniel Butacu, din cadrul Bisericii Catolice. Procesiunea a inceput pe str. Cuza Voda, continuind pe str. Republicii , str. Moldova, Mr. Gh. Sontu, pentru ca sa incheie pe aceeasi artera de unde s-a plecat. Procesiunea din aceasta sarbatoare, in Biserica Catolica, este mentionata pentru prima data la Köln intre anii 1274 si 1279, iar din secolul al XIV-lea s-a raspindit in marea majoritate a tarilor catolice. In timpul procesiunii, ostia consacrata (Sfinta împartasanie) este purtata intr-un ostensor pretios, respectiv un obiect de cult, numit si monstranta, in forma de soare cu raze, in care se asaza ostia sfinta spre a fi expusa credinciosilor spre adoratie. Cu aceasta ocazie au fost facute rugaciuni pentru ca binecuvintarea si harul lui Dumnezeu sa fie peste toti. "Multumim tuturor celor care au facut posibila desfasurarea in conditii bune a acestui eveniment in cinstea Lui Isus: autoritatilor, politiei, jandarmilor, fanfarei militare si tuturor oamenilor de bine care s-au rugat impreuna cu noi. Dumnezeu sa va binecuvinteze! Am dori ca aceasta manifestare a credintei sa fie o mica saminta care sa incolteasca in sufletul crestinilor din Focsani si sa dea roade bogate", a tinut sa ureze preotul Butacu. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.