Ultima oră

Un sofer beat a produs o tragedie pe E85

Dan Chiriac
15 iun 2009 2178 vizualizări
Un conducator auto din Marasesti a intrat cu masina pe contrasens, unde s-a izbit de un autoturism care circula regulamentar u soferul se afla in coma alcoolica si a pierdut controlul volanului, spun politistii u in urma impactului, pasagerul din masina scapata de sub control a decedat la scurt timp dupa descarcerare u soferul inconstient va raspunde penal pentru ucidere din culpa si pentru ca s-a urcat la volan in stare avansata de ebrietate

O noua tragedie s-a produs in noaptea de simbata spre duminica in Vrancea, dupa ce un sofer s-a incumetat sa se urce la volan, desi se afla intr-o stare avansata de ebrietate. Acesta a intrat pe contrasens, unde a lovit din plin o alta masina, care circula regulamentar. In urma accidentului, care s-a produs pe E 85, in afara localitatii Bizighesti, aproape de miezul noptii, o persoana a decedat si alte doua au fost ranite grav. Impactul dintre cele doua masini a fost atit de violent, incit fiecare autoturism a fost proiectat la circa o suta de metri de locul accidentului. Politistii spun ca, Costica Avadanei, 54 ani, din Marasesti, in timp ce conducea un Chevrolet pe directia Tisita - Focsani, fiind in stare avansata de ebrietate, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu un autoturism marca Mazda, condus regulamentar de Felicia Miresteanu, 28 ani, din municipiul Sf. Gheorghe, judetul Covasna. In urma impactului, Nicolae Casalnciu, 62 ani, pasagerul din dreapta al soferului, si vecin al acestuia, a fost scos mai mult mort decit viu din masina, dupa interventia descarcerarii. Desi un echipaj de la ambulanta a preluat victima si a transportat-o la spital la scurt timp, pentru barbat a fost prea tirziu. Martorii accidentului spuneau inca de atunci ca barbatul, care statea pe "locul mortului", avea putine sanse de supravietuire, in conditiile in care prezenta multiple rani si era inconstient.


Cercetat pentru ucidere din culpa


Mult mai norocos a fost soferul Chevroletului, care se afla in coma alcoolica, dupa cum au spus politistii. Costica Avadanei nu a putut sufla in alcooltest, dar i-au fost recoltate probe biologice la Spitalul Militar. Acesta a fost audiat abia ieri de catre politisti, pentru ca starea sa i-a impiedicat pe oamenii legii sa stea de vorba cu acesta dupa producerea accidentului. Costica Avadanei a fost la rindul sau ranit, la fel ca si Marius Miresteanu, 30 ani, din Sf. Gheorghe, pasager in autoturismul Mazda. Costica Avadanei va primi ingrijiri medicale, dupa care va raspunde penal pentru ucidere din culpa, vatamare corporala grava din culpa si pentru faptul ca s-a urcat in stare avansata de ebrietate la volan. Autoturismul Chevrolet condus de acesta a fost practic distrus, bucati din masina imprastiindu-se pe toata soseaua europeana. Autoturismul Mazda, inmatriculat in Italia, a ajuns in sant, pe contrasens, si are avarii serioase. Din cauza accidentului, circulatia pe drumul european s-a desfasurat cu greutate mult timp, soferii fiind nevoiti sa astepte pentru derularea cercetarilor. (Dan CHIRIAC)


Ii paste inchisoarea pentru infractiuni la volan


Un tinar focsanean risca o pedeapsa cu inchisoarea, dupa ce a a fost prins pentru a doua oara baut la volan. Potrivit procurilor, Maricel Hadir Mustafa, de 28 de ani, a condus pe 20 aprilie anul acesta masina personala, avind o alcoolemie de 1,40 de grame la mie. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, Hadir nu avea nici permis de conducere, intrucit anul trecut actul i-a fost anulat. Aceasta in urma unui proces in care judecatorii buzoieni l-au condamnat pe focsanean la inchisoare cu suspendare. Hadir a fost condamnat in 2008 pentru alcoolemia ridicata, dar si pentru ca si-a dat o identitate falsa. Tot pentru o alcoolemie ridicata va fi judecat si Tache Ostafie, in virsta de 32 de ani, din Vinatori. Anchetatorii i-au intocmit dosar penal pentru o alcoolemie 1,50 de grame la mie. Un alt vrincean care va da ochii cu instanta este Virgil Marian Carp, din Cirligele, de 38 de ani, judecat pentru ca a condus de doua ori, anul acesta, desi nu avea permis de conducere. (N. CRISTEA)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.