Ultima oră

Tribunalul Cluj sufla si in iaurt in privinta Dosarului coruptiei

Nicoleta Cristea
13 iun 2009 1002 vizualizări
Dosarul lui Oprisan s-a aminat pentru ca au lipsit inculpatii, dar si avocatii acestora

Judecatorii "Dosarului coruptiei" s-au vazut nevoiti sa amine din nou judecarea pe fond a cauzei, deoarece nici unul dintre inculpati nu a catadicsit sa se prezinte la termen. De altfel, nici aparatorii celor sase nu au raspuns prezent la strigarea grefierului de sedinta. "S-a dat termen pe 1 iulie, pentru lipsa de aparare. Nu au fost prezenti inculpatii si nici avocatii", ne-a declarat judecatorul Petru Ursu, purtatorul de cuvint al Tribunalului Cluj. Din acest motiv, magistratii si-au luat o masura de precautie pentru urmatorul termen, astfel incit dosarul sa nu mai treneze fara rost. Instanta a dispus efectuarea de adrese la Baroul de avocati din Cluj pentru ca fiecare inculpat sa aiba, la nevoie, un aparator din oficiu, iar o aminare a dosarului sa nu mai fie necesara. Cu atit mai mult cu cit de obicei, dupa solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate, se fac ultimele discutii in dosar. Astfel incit luna viitoare este foarte probabil ca procesul sa se finalizeze, iar judecatorii sa decida daca dosarul va fi retrimis anchetatorilor sau nu. Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Marian Oprisan pentru abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri decit cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals. Co-inculpati in acest dosar sint judecati, pentru complicitate la abuz in serviciu si la folosirea creditelor in alte scopuri decit cele pentru care au fost acordate, precum si fals intelectual, vicepresedintele CJ Vrancea, Mircea Diaconu, directorul Directiei Economice din cadrul institutiei, Valeria Teodorescu, seful Directiei Tehnice, Ion Costeanu, dar si seful Serviciului Drumuri si Poduri din aceasta directie, Liviu Rusu. Ultimul inculpat este Valeriu Iacob, dirigintele de santier. Ancheta procurorilor DNA este legata de pietruirile de drumuri din 2004, care se pare ca au fost mai mult "mimate" decit executate. Alte acuzatii sint legate de de achizitionarea Complexului "Caprioara", in perioada 2004 "" 2005, dar si folosirea unor vile ca locatii de protocol. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.