Ultima oră

Nunta de aur pentru cuplurile longevive din Serbesti

Ciprian Fânaru
13 iun 2009 1007 vizualizări
27 de cupluri care au implinit jumatate de veac de convietuire vor fi sarbatorite duminica Aproape 30 de familii din satul Serbesti, comuna Vidra, isi vor sarbatori duminica Nunta de Aur .

Cea care a avut ideea de a le face o bucurie si a aduce o dovada de admiratie virstnicilor este Doina Andries-Straton, nepoata scriitorului interbelic Simion Ghinea, fost luptator anti-comunist. Organizatorii, Parohia Serbesti si Muzeul Satului, si-au propus sa creeze un cadru in care persoanele care sarbatoresc 50 de ani sau mai mult de cind si-au unit destinele sa simta cu adevarat pretuirea semenilor. Manifestarea va avea loc in aceasta duminica, cu incepere de la ora 11.00, fiind programata dupa slujba religioasa, la biserica din sat. Conform datelor pe care le au organizatorii, 27 de cupluri au implinit si depasit jumatate de veac de convietuire, fiind "selectati" pentru o astfel de manifestare. "Asteptam vreme frumoasa. Vrem sa le facem o bucurie oamenilor, desi probabil unii dintre ei nu vor putea sa se deplaseze pentru a lua parte la eveniment. Pentru satul nostru este un adevarat record, atitea cupluri care mai sint totusi impreuna dupa atitia ani. Ca nasi, am ales persoane tinere, unii dintre acestia urmind sa vina din Focsani", ne-a precizat Doina Andries-Straton, promotorul principal al nuntii de aur colective. Cel mai probabil, numarul nasilor va fi de 22, iar gasirea acestora nu a reprezentat o intreprindere tocmai facila. Dupa ceremonia propriu-zisa, nuntasii "de aur" vor fi invitati la o masa organizata in cinstea lor, urmind sa asiste apoi la un program artistic oferit de copiii din comuna. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.