Ultima oră

Managerii de spitale cu datorii vor fi demisi

Raluca Manolache
9 iun 2009 907 vizualizări
Sefii unitatilor sanitare risca sa fie demisi daca nu reusesc sa plateasca toti furnizorii de servicii medicale

Avertismentul vine de la Ministerul Sanatatii care a intocmit un proiect de ordonanta prin care urmareste modificarea Legii privind reforma in domeniul sanatatii. Oficialii din sanatate motiveaza necesitatea aprobarii acestui act ca urmare a faptului ca in sistemul de asistenta spitaliceasca au aparut numeroase probleme ca urmare a managementului defectuos. Astfel, o prima modificare consta in faptul ca persoana care va ocupa functia de manager trebuie sa fie absolvent al unei institutii de invatamint superior in domeniul medical, economic, juridic sau administrativ. De asemenea, pentru spitalele care au in componenta sectii clinice universitare, managerul trebuie sa fie cadru universitar. O alta noutate se refera la incetarea conctractului de management, care se va face "daca se constata ca managerul nu mai indeplineste conditiile prevazute de dispozitiile legale in vigoare pentru exercitarea functiei de manager sau in cazul existentei platilor restante, a caror vechime este mai mare de 2 ani, in conditiile in care se constata nerespectarea achitarii obligatiilor catre furnizori prin incalcarea legislatiei in vigoare privind inregistrarea cronologica si sistematica in contabilitatea institutiei a acestor datorii corelata cu respectarea termenelor contractuale", se arata in proiect. Este cunoscut faptul ca si unele spitale din Vrancea sint datoare vindute furnizorilor de medicamente si materiale sanitare, Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani avind cele mai mari datorii la aceasta ora. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 23 ore, 46 secunde
Directorul medical, de cand este in aceasta functie s-a plimbat foarte mult, in tara si strainatate.Interesul pentru bani este mai mare decat situatia bolnavilor si a medicamentelor din spital.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.