Ultima oră

Rasturnare de situatie in dosarul fratilor clonatori de carduri

Nicoleta Cristea
9 iun 2009 1908 vizualizări
Clonatorilor de carduri din Birsesti le-au fost reduse pedepsele cu un an, prin schimbarea incadrarii juridice u instanta din Galati a dispus eliberarea de indata a mezinului, Vasilica Cojocaru

Fratii Damian si Vasilica Cojocaru au scapat mult mai ieftin la Curtea de Apel Galati, in dosarul in care au fost judecati in apel pentru infractiuni la legea privind comertul electronic. Judecatorii galateni au admis apelurile formulate de cei doi inculpati si au desfiintat in parte, sub aspectul laturii penale, sentinta penala din 12 decembrie, data de Tribunalul Vrancea. Cei doi au fost achitati pentru "initiere sau constituire ori aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup, in vederea savirsirii de infractiuni". Lui Damian Cojocaru, fratele cel mare, Curtea de Apel Galati i-a schimbat incadrarea juridica a faptelor, iar cei 5 ani de inchisoare s-au transformat astfel in 4. Vasilica Cojocaru a scapat si mai usor, instanta schimbindu-i de asemenea incadrarea juridica, fiindu-i micsorata astfel pedeapsa de la 4 la 3 ani, insa s-a dispus si suspendarea. "...dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei principale si celei accesorii aplicate inculpatului Vasilica Cojocaru pe durata termenului de incercare de 5 ani, atrage atentia inculpatului ca pe durata termenului de incercare trebuie sa se supuna masurilor de supraveghere. ... dispune punerea de indata in libertate a inculpatului daca nu se afla sub puterea altui mandat si deduce din pedeapsa aplicata acestuia, durata retinerii si arestarii preventive incepind cu 18.03.2008 la zi. Mentine starea de arest a inculpatului Damian Cojocaru si deduce din pedeapsa aplicata acestuia, durata retinerii si arestarii preventive incepind cu 18.03.2008, la zi", se arata in decizia instantei, data pe 13 mai. Solutia nu este insa definitiva, ea putind fi atacata cu recurs, care se va solutiona la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Curtea de Apel Galati a mentinut insa decizia Tribunalului Vrancea, de a fi confiscate de la cei doi frati a bunurilor folosite la savirsirea infractiunilor. Fratii Cojocaru au fost judecati pe motiv ca ar fi intrat in posesia datelor inscrise pe cardurile bancare, si astfel ar fi golit mai multe conturi. Cei doi frati sint acuzati ca ar fi actionat si in alte tari, precum Italia sau Franta, si desi echipamentele electronice au fost montate si in tara, vrincenii nu au actionat la bancile din Focsani. Fratii Cojocaru comandau on-line miniskimmere (aparate de copiere a cardurilor) si minicamere video wireless de la magazine virtuale, iar fetele false de la ATM le confectionau artizanal. Dispozitivele artizanale erau montate la bancomate, care simulau adevaratele fante de acces ale cardurilor, si astfel intrau automat in posesia datelor stocate pe banda magnetica a instrumentelor de plata. Dispozitivele confectionate de cei doi frati erau vindute si pe internet. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.