Ultima oră

Carti de identitate la foc continuu

Raluca Manolache
8 iun 2009 686 vizualizări
Cetatenii au profitat de programul prelungit de la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor al municipiului Focsani pentru a intra in legalitate cu documentele.

Simbata si duminica, in ziua alegerilor, cei care au avut actele de identitate expirate au mers intr-un numar destul de ridicat pentru schimbarea acestora. Simbata au fost eliberate 112 carti de identitate, dintre care cinci au fost provizorii, iar duminica pina la ora prinzului au fost eliberate peste 200 de carti de identitate. Majoritatea persoanelor a depus documentele cu citeva zile in urma si in acest weekend au venit sa le ridice. Au fost insa si situatii in care actele au fost eliberate in aceeasi zi. In aceasta situatie s-au aflat si trei medici care au mers la Serviciul de Evidenta a Persoanelor pentru preschimbarea documentelor necesare pentru exercitarea dreptului la vot. Ieri dupa amiaza, la sediul institutiei se aflau 160 de carti de identitate nerevendicate. Toti vrincenii care au dorit sa intre in legalitate au primit noile carti de identitate, care nu mai contin prenumele parintilor, dar au informatii legate de cetatenia si nationalitatea posesorului. Toate modificarile de continut s-au realizat conform normelor europene, cele patru elementele de noutate la noile acte fiind si de siguranta. Actul de identitate este de tip cartela si are aceleasi dimensiuni ca si pina acum. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.