Ultima oră

Politistii umbla dupa soferi drogati si bauti

Raluca Manolache
5 iun 2009 968 vizualizări
In Vrancea mai sint 50 de truse antidrog

Soferii care consuma alcool sau substante halucinogene sint luati in vizor de politistii de la Circulatie. Pina duminica, Politia Rutiera organizeaza mai multe razii in cadrul actiunii "Alcohol and Drugs", initiata in plan European de Organizatia Politiilor Europene (TISPOL). "In perioada 1-7 iunie se desfasoara la nivel european actiuni pentru constatarea conducerii autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice sau drogurilor. Organizam actiuni sistematice in toate orasele", a precizat comisarul Adrian Huzum, de la Serviciul Politiei Rutiere. Agentii ii vor trage pe dreapta si pe soferii banuiti ca au consumat droguri. Acestia vor fi supusi unui test antidrog. Procedura este similiara cu cea a probei cu fiola, iar soferii care au consumat cocaina, amfetamine, opiu, marijuana sau derivati din aceste droguri sint depistati la minut. In acest sens, politistii vor fi dotati cu truse speciale. In Vrancea mai sint in prezent 50 de truse de acest gen. Oamenii legii le reamintesc soferilor ca daca sint depistati in trafic avind o imbibatie alcoolica in aerul expirat de pina la 0,40 mg/ l inseamna ca au savirsit o contraventie motiv pentru care vor ramine fara permis timp de 90 de zile. Daca vor avea 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapta lor constituie infractiune. (Raluca MANOLACHE)


Razie printre "motoristi"


Si conducatorii de mopeduri au intrat in vizorul politistilor. Pe 2 iunie, in doar citeva ore, tinerii din Focsani care prefera acest mijloc de transport s-au ales cu sanctiuni. "S-a realizat o actiune pe aceasta linie cu scopul depistarii, identificarii si sanctionarii conducatorilor de mopeduri care incalca prevederile legale. Au fost verificati 68 de conducatori de mopeduri si au fost aplicate 42 sanctiuni in valoare de 3.300 de lei", a declarat comisarul Adrian Huzum. Principala problema depistata in trafic a fost faptul ca multi tineri nu au obsolvit cursul obligatoriu de legislatie, care le da dreptul sa conduca astfel de vehicule. Pentru vehiculele de pina la 50 de centimetri cubi nu este nevoie de permis de conducere, dar conducatorii trebuie sa aiba atestat de legislatie rutiera. De asemenea, mopedul trebuie inregistrat la primarie. In Focsani sint inregistrate 450 de astfel de vehicule. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.