Ultima oră

Politistii in rezerva isi serbeaza majoratul

Dan Chiriac
5 iun 2009 954 vizualizări
Dupa ce ies la pensie, politistii intra in politica

In fiecare an pe 5 iunie se aniverseaza ziua rezervistilor din Ministerul Administratiei si Internelor. Anul acesta se implinesc 18 ani de existenta a Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere. "Asociatia noastra este o organizatie independenta. Potrivit obiectivelor si scopurilor prioritare, asociatia militeaza pentru a mentine o legatura permanenta si relatii de camaraderie intre cadrele militare in rezerva si in retragere si cadrele active din MAI, precum si pentru a da posibilitatea unor rezervisti sa-si aduca aportul, pe masura pregatirii si puterilor lor, la indeplinirea unor sarcini si misiuni specifice cadrelor in activitate", spune colonelul (r) Costel Baluta, seful asociatiei. Inca de la infiintare, asociatia a actionat in colaborare cu asociatiile similare din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. "S-au intensificat relatiile filialelor judetene cu inspectoratele generale, comenzile unor unitati centrale si teritoriale, in scopul participarii rezervistilor la indeplinirea unor sarcini specifice de prevenire si combatere a fenomenului infractional. La 18 ani de activitate, filiala noastra se bucura de apreciere din partea autoritatilor locale. Edificator in acest sens este si faptul ca la alegerile locale din 2008, mai multi rezervisti au fost alesi primari, viceprimari sau consilieri", mai spune Costel Baluta. Printre cei care au devenit primari se afla Ion Dantis, fost ofiter la Ordine Publica, in prezent primar la Urechesti. Si fostul sef al Politiei Focsani, colonelul Gheorghe Ivu, a fost o vreme consilier municipal. Cadrele in rezerva participa in continuare la activitatile politiei. "Participam la sedintele de comanda, la razii si actiuni, videoconferinte pe diferite teme, la pregatirea profesionala, la tragerile cu armamentul din dotare, la festivitatile prilejuite de aniversarea Zilei Politiei sau a Zilei Nationale", mai adauga Costel Baluta. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.