Ultima oră

Stingatoare anti-incendii in sectiile de votare

Raluca Manolache
5 iun 2009 1350 vizualizări
Tigarile sint interzise in sectiile de votare

Lucratorii de la Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea au luat in vizor spatiile in care vrincenii vor trebui sa mearga la vot pe 7 iunie pentru alegerile europarlamentare. In aceste zile, pompierii vor efectua controale tehnice de prevenire la toate obiectivele in care vor fi amenajate sectii de votare. "în decursul lunii aprilie, cu ocazia controalelor executate la localitati s-au desfasurat si un numar de 18 controale la obiectivele unde se vor amenaja sectii de votare. Cu ocazia acestor controale s-au instruit administratorii obiectivelor in care se vor amenaja sectii de votare cu privire la modul de amenajare a acestora si atributiile ce le revin pe linia apararii impotriva incendiilor. în urma acestor controale au fost constatate 39 de deficiente pe linia apararii impotriva incendiilor", spune slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al Pompierilor. De asemenea, primariile au fost instiintate ce masuri trebuie luate pentru prevenirea incendiilor in timpul desfasurarii procesului electoral. Astfel, la amenajarea sectiilor se are in vedere ca acestea sa fie realizate, pe cit posibil, la parterul cladirilor, cabinele de votare trebuie amplasate fara blocarea cailor de acces, caile de evacuare trebuie marcate in mod corespunzator. In plus, fumatul este interzis in interiorul sectiilor. Trebuie sa se stabileasca un sistem eficient in vederea anuntarii tuturor persoanelor in cazul producerii unui incendiu, spatiile se doteaza cu stingatoare de incendiu functionale, verificate conform reglementarilor, avind in vedere criteriul de cel putin un stingator de incendiu la 50 mp, iar in situatia amenajarii de camere de odihna pentru personalul destinat pazei, se respecta masurile corespunzatoare de aparare impotriva incendiilor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 22 ore, 27 minute, 15 secunde
Sa crezi tu D-ra Slt. ca nu se fumeaza la sectiile de votare ,se fumeaza si se bea la greu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.