Ultima oră

Trei masini au fost arse la Panciu cu sticle incendiare

Ziarul de Vrancea
4 iun 2009 2438 vizualizări
Una din masini, un VW Passat, apartine unui ofiter de politie u masina a ars in intregine alaturi de o Dacie, apartinind fiului politistului, si un VW apartinind unui om de afaceri u se pare ca piromanii au folosit sticle incendiare u tinta atacului pare sa fi fost un om de afaceri local, al carui nume a fost implicat intr-o afacere de camatarie care a ajuns la DNA

Trei masini au fost incendiate in noaptea de marti spre miercuri, intr-un garaj din orasul Panciu. Una dintre ele, un VW Passat, apartinea comisarului de politie Ion Chivoiu, ofiter la Politia Panciu. O alta masina, o Dacia 1310, apartinea baiatului politistului, Ionut Chivoiu, in timp ce al treilea autoturism apartinea unui pancean, Florin Tecu. Toate masinile se aflau in garajul fostului CAP si au ars in intregime dupa ce au fost incendiate. De altfel, politistii au gasit indicii ca masina lui Florin Tecu a fost vizata de piromani. Numele omului de afaceri a aparut la un moment dat intr-un dosar al DNA, legat le un imprumut cu dobinda, legalizat la un notariat din Panciu.

Pompierii au fost anuntati de producerea incendiului in jurul orei 04.00, fiind chemati de urgenta pe strada Aleea Trandafirilor, unde era garajul. Solicitarea a venit chiar din partea politistilor din Panciu care au anuntat ca trei masini ard sub o perdea cu acoperis din azbest. Pompierii s-au deplasat la fata locului cu mai multe autospeciale, dar nu au reusit sa "salveze" cele trei autoturisme. "în urma incendiului au ars trei autoturisme (doua marca VW Passat si o Dacie) si circa 72 mp din astereala din lemn a garajului, aproximativ 20 mp din peretii acestuia, circa 10 mp astereala din lemn a unei semianexe si aproximativ 3 mp dintr-un perete lateral al acesteia, construit din lemn", a precizat slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al ISU. Pompierii spun ca incendiul s-a propagat rapid datorita faptului ca masinile erau garate una linga alta. In urma anchetei s-a constatat ca focul a fost pus intentionat. "Cel mai probabil evenimentul a fost provocat de folosirea intentionata a sursei de aprindere", mai spune slt. Cristina Duta. Oamenii legii spun ca nu este exclus sa se fi folosit sticle incendiare, care au fost aruncate in interiorul uneia din masini. Politistii spun ca incendiul a fost provocat intentionat asupra autoturismului omului de afaceri Florin Tecu, insa focul s-a propagat si asupra celorlalte doua masini. Nu este exclus ca incidentul sa aiba ca punct de plecare acuzatiile de inselaciune de acum doi ani care il vizau pe Florin Tecu, in virsta de 45 de ani. Omul de afaceri pancean a fost cercetat de procurorii anticoruptie impreuna cu notarul Oana Francesca Condru. Notarul era acuzat ca ar legaliza ilegal actele lui Tecu, acesta din urma fiind cunoscut in zona drept camatar. Totul a pornit de la un imprumut cu dobinda acordat unei familii din Cimpuri, insa nu se mai stie nimic despre modul in care s-a finalizat dosarul.

La trei noaptea, pe ploaie si tunete

Chiar daca focul a fost foarte puternic, furtuna de ieri noapte i-a impiedicat vecini sa vada sau sa auda ceva. "Nu s-a auzit nimic. Ploua afara si la ora aceea, sa fi fost 3.30, toata lumea dormea. E clar ca cineva a dat foc intentionat la masini, ca nu a mai ramas nimic din ele. Daca vroia sa dea foc la o singura masina nu cred ca focul se extindea asa de repede. Oricum, autorul si-a ales foarte bine momentul, pentru ca ploua, tuna, fulgera si nimeni nu ar fi auzit zgomot in aceste conditii", ne-a spus un barbat care locuieste in zona garajului. Florin Tecu, unul dintre pagubiti, locuieste exact linga garajul incendiat. Vecinii povestesc ca acesta a fost trezit cu greu din somn pentru a-si vedea masina facuta scrum. Cele doua masini VW Passat erau noi, cea a politistului fiind achizitionata in leasing de mai putin de un an. Politistii au anuntat ca incearca sa-l gaseasca pe autor. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.