Ultima oră

Ploile au facut prapad si in Vrancea

Raluca Manolache
4 iun 2009 1902 vizualizări
140 de localitati au ramas in bezna, din cauza furtunii si a copacilor cazuti pe retele electrice u cele mai bogate precipitatii au cazut in zona de deal si de munte a judetului, la Lepsa inregistrindu-se 36,5 l/mp

Aversele puternice, insotite de vint, care au produs adevarate furtuni in noaptea de marti spre miercuri in tot judetul, au afectat in principal reteaua de alimentare cu energie electrica, lasind in bezna nu mai putin de 140 de localitati. Au fost afectate sapte linii electrice de medie tensiune, respectiv LEA 20KV Cotesti , LEA 20KV Andreiasu, LEA 20KV Cimpuri, LEA 20KV Tifesti, LEA 20KV Siret, LEA 20KV Milcov, LEA 20KV Ciorasti, iar 348 de posturi de transformare au ramas nealimentate. "Echipele de interventii ale SDEE Focsani, in numar de patru, s-au deplasat in teren reusind realimentarea cu energie electrica a 286 de posturi de transformare si 115 localitati, pina la ora 24.00. Cauzele producerii acestor incidente sint intemperiile atmosferice si copaci cazuti pe retele", a declarat Dumitru Danila, directorul Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Focsani. Ieri dimineata, la ora 7.30, mai ramasesera 17 localitati nealimentate, respectiv Podu Lacului, Lacu Baban, Odobasca, Mahriu, Dealul Lung, Petreanu, Tiritu, Cimpineanca (Pietroasa si Olteni), Viisoara, Vizantea Livezi, Mesteacanu , Vidra, Iresti, Voloscani, Serbesti si Burca. De asemenea, erau afectate partial patru linii de medie tensiune si 46 posturi de transformare. Tot ieri, au mai fost inregistrate opt deranjamente colective in Golesti, Cotesti, Popesti, Budesti, Virtescoiu, Bordestii de Sus, Bogza si Tifesti. Nu mai putin de 17 echipe de interventii ale SDEE Focsani si ale Agentiei de Intretinere si Servicii Energetice (AISE) au intervenit ieri pe teren, reprezentantii acestora sperind ca in cel mai scurt timp toti consumatorii sa fie realimentati.

36,5 l/mp la Lepsa

Desi a plouat torential, nu a existat pericolul ca riurile din judet sa iasa din matca, dupa cum ne-au asigurat ieri reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA). "Din fericire, nu s-au inregistrat cresteri semnificative pe riuri si nu s-au atins cotele de atentie. Azi (ier, n.r.), la ora 14.00, iesim de sub incidenta atentionarii hidrologice cu cod galben", a declarat Sergiu Mihaila, purtatorul de cuvint al SGA. Cele mai mari cantitati de precipitatii s-au inregistrat ieri dimineata cu preponderenta in zona de deal si de munte a judetului, astfel: 36,5 l/mp la Lepsa, 29,4 l/mp la Reghiu pe Milcov, 24 l/mp la Tulburea Chiojdeni si 20 l/mp la Tulnici. Ieri la prinz, zona Moldovei si a Munteniei a iesit de sub avertizarea meteo cu cod galben emisa de ANM, iar meteorologii anunta ca in urmatoarele trei zile vom scapa de astfel de fenomene, iar vremea isi va reveni la normalul acestei perioade. (Mihaela BESLEAGA)

CASETA:

Pomi doboriti de vint

Furtuna din noaptea de marti spre miercuri i-a pus pe drumuri pe pompieri. Acestia au trebuit sa intervina pe raza satului Petresti de linga Focsani si in comuna Urechesti unde doi copaci au fost doboriti de vint chiar pe carosabil, ingreunind traficul. La fata locului s-au deplasat membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta care au actionat pentru degajarea carosabilului. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.