Ultima oră

Golf facut armonica intre doua TIR-uri, la Marasesti

Dan Chiriac
3 iun 2009 1721 vizualizări
Accidentul a fost provocat de soferul unui TIR, care nu a pastrat distanta regulamentara fata de masinile oprite la calea ferata u in ciocnirile in lant a fost lovit si un TIR al Vinexport

Un accident spectaculos, soldat din fericire doar cu un ranit usor, a avut loc ieri dupa-amiaza, pe soseaua E 85, in dreptul ruinelor de la Chimica Marasesti. Totul s-a intimplat din cauza neatentiei unui sofer de TIR, care a provocat un accident in lant, care s-ar fi putut termina prost pentru un sofer din Piatra Neamt. Vasile Catana, 55 ani, din Iasi, a izbit cu TIR-ul pe care-l conducea un autoturism Golf, care la rindul sau a intrat intr-o Dacia Logan si s-a oprit sub un alt TIR apartinind Vinexport. "Din cauza nerespectarii distantei regulamentare in mers, conducatorul autotractorului Volvo a intrat in coliziune cu autoturismele din fata sa, stationate la calea ferata", ne-a spus inspectorul Sandel Stoica, de la Serviciul Politiei Rutiere. Vasile Catana, soferul TIR-ului incarcat cu cutii de carton, spune ca a incercat sa evite impactul. "Am observat masinile stationate, dar cind am apasat pe frina m-am dus sanie", a povestit acesta. Autotractorul a izbit din spate masina VW Golf, pe care a proiectat-o intr-o Dacia Logan si a trimis-o direct sub un alt TIR stationat la bariera. "Mergea pe contrasens, nu stiu, cred ca a a adormit, pentru ca am inteles ca alcoolemie nu avea", a spus Robert Cristea, un martor al accidentului. Soferul Loganului implicat in accident spune ca a avut mare noroc. "Eu eram pe prima banda, oprit la bariera, cind TIR-ul a venit din spate si a lovit Golful, stationat pe banda a doua. L-a proiectat in mine. Soferul din Golf era ranit, dar constient. Avea citeva rani la fata, iar la piept a avut noroc ca s-a oprit in pernele de aer", ne-a spus Viorel Bartoc, din Marasesti. Din fericire, soferul de 55 de ani din Piatra Neamt a scapat cu citeva rani usoare, dar a ajuns la spital pentru ingrijiri medicale. Masina sa a fost facuta praf, fiind prinsa intre cele doua masini mari. La cum arata masina, este o minune ca soferul a scapat cu viata. Circulatia pe europeana a fost paralizata mai bine de o ora. Pina si masinile de interventie au ajuns cu greu la fata locului, acestea avind de furca cu niste soferi mai temperamentali. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.