Ultima oră

Pericol de inundatii in Vrancea

Raluca Manolache
3 iun 2009 1384 vizualizări
Localitatile traversate de riurile Rimnicu Sarat si Putna sint in alerta dupa avertizarea de cod galben de inundatii

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor Bucuresti a emis o avertizare de cod galben de inundatii pentru mai multe riuri din tara, doua dintre acestea traversind si localitati din Vrancea. Atentionarea a intrat in vigoare ieri la ora 17.00 si expira astazi la ora 16.00, perioada in care se pot produce scurgeri importante pe versanti, torente, piraie cu efect de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie. "Avind in vedere situatia hidrologica actuala si precipitatiile insemnate cantitativ prognozate (conform atentionarii meteorologice emise de catre A.N.M.), se instituie cod galben incepind cu data de 02.06.2009 ora 17.00 pe riurile Rimnicu-Sirat si Putna curs superior", spune slt. Cristina Duta, purtatorul de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea. In aceste conditii, comitetele locale pentru situatii de urgenta ale localitatilor Dumitresti, Chiojdeni, Jitia, Vintileasca, Ciorasti, Tataranu, Maicanesti, Tulnici, Vrincioaia si Valea Sarii au fost atentionate cu privire la inundatiilor care s-ar putea produce si au fost sfatuite sa puna in practica mai multe masuri. Astfel, se va monitoriza cu maxima atentie situatia existenta pentru a se putea lua masurile preventive care se impun, in scopul limitarii efectelor negative si a avertizarii operative a populatiei in eventualitatea aparitiei pericolului producerii unor situatii de urgenta si la toate primariile din zonele de risc se va institui serviciul de permanenta. De asemenea, trebuie sa fie supravegheate in permanenta locurile cu potential pericol de inundatii, asigurarea scurgerii apelor, cu debite marite, pe cursurile de apa permanente si nepermanente, in zona podurilor si podetelor si se va asigura fluxul informational si a interventiei in caz de nevoie. Orice problema sau situatie deosebita se va comunica in timp operativ la dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, telefon 112, sau 0237.611212; fax 0237.625701. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.