Ultima oră

O jucarie nesigura poate provoca o tragedie

Nicoleta Cristea
2 iun 2009 843 vizualizări
44 de jucarii periculoase au fost retrase de pe tarabe de Ziua Copilului

Inainte de Ziua Copilului, comisarii de la Protectia Consumatorilor au verificat jucariile pe care parintii le-ar putea cumpara micutilor. Timp de citeva zile au fost facute verificari la 18 magazine care comercializeaza jucarii, unde s-au contraolat peste 10.000 de jucarii. Rezultatul a fost unul neasteptat, pentru ca in cazul a 17 agenti economici s-au constatat abateri la nu mai putin de 319 de jucarii diverse. Comisarii au aplicat 14 avertismente si 10 amenzi in valoare de 41.600 lei, dar s-a si dispus oprirea definitiva a 44 jucarii periculoase in valoare de 353 lei si oprirea temporara de la vinzare a 275 jucarii de 85.300 lei. "Printre abaterile constatate mentionam: lipsa indicatiilor de utilizare sau a avertismentelor: balansoare ce nu au specificata pe eticheta greutatea maxima ce poate fi suportata si triciclete copii fara avertizari; papusi Barbara, castele incadrate pe grupe de virsta fara a tine cont de indicatiile de pe ambalajul original; skateboarduri fara avertizari specifice, si recomandari in acest sens; jucarii magnetice (Bacugan si tablite cu litere import China) care nu au afisat avertismentul specific acestor jucarii", mentioneaza comisarii. Acestia sfatuiesc parintii sa fie foarte atenti atunci cind cumpara o jucarie pentru copii, sa evite jucariile cu parti mici pentru copii cu virste prescolare, deoarece ar putea fi inghitite, pot provoca inecarea sau pot fi introduse in urechi sau in nas, dar si sa fie atenti la jucariile care se impaturesc sau au balamale, deoarece pot imobiliza degetele copiilor. "Gloantele, sagetile si alte jucarii care zboara prin aer pot fi periculoase. Ginditi-va la faptul ca asemenea jucarii pot fi folosite in mod gresit de copilul dumneavoastra. Urmati instructiunile si avertismentele. Si, mai bine, nu ii lasati nesupravegheati pe copii. Cititi si urmati toate avertismentele si instructiunile. O jucarie nesigura poate provoca o tragedie", avertizeaza comisarii CJPC. (Nicoleta CRISTEA).




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.