Ultima oră

Planul General al Focsaniului, in 2010

Doina Ganea
1 iun 2009 1172 vizualizări
Valoarea alocata initial acestui proiect a fost de 24.000 de lei

Urbea de pe Milcov va avea un nou Plan Urbanistic General (PUG) cel mai probabil anul viitor, in luna ianuarie. Aceasta desi de doi ani Consiliul Local Focsani a prevazut bani la bugetul local pentru realizarea unui nou plan general al Focsaniului, avind in vedere ca cel vechi este in prag de expirare. PUG- ul are caracter director si de reglementare operationala. Fiecare localitate ar trebui sa-si intocmeasca un PUG pe care sa-l actualizeze la 5-10 ani. Din cauza banilor insa multe primarii nu si-au putut realiza un astfel de plan. Din acest motiv si ca o consecinta, dar si pentru ca nu au o strategie de dezvoltare a localitatii, aceste primarii nu pot accesa finantari europene. Ultimul PUG al Focsaniului a fost realizat in martie 2000. Potrivit unei informari realizate de Serviciul de Urbanism din cadrul Primariei Focsani, pe 6 aprilie 2009, SC Protelco SA Cimpina a cistigat licitatia de realizare a PUG-ului Focsaniului si a incheiat deja un contract de prestarii servicii cu oficialii municipalitatii. In acest sens, Serviciul de Urbanism a predat Strategia de Dezvoltare a orasului, PUG-ul existent, toate planurile zonale si de detaliu aprobate pina acum, ortofotoplanul municipiului, planurile cu retele ale ENET si nu in ultimul rind imputernicirile pentru reprezentare in fata autoritatilor. Conform planului de lucru prezentat de seful Serviciului de Urbanism, ing. Alexandru Stanciu, pina in luna septembrie firma care va realiza PUG-ul Focsaniului va face studiile topo si geotehnice, alte trei luni vor fi dedicate studiilor economico-sociale si de circulatie urbana, iar pina la 18 decembrie acest an se va face studiul de mediu, pentru ca fix peste o luna Planul General sa fie predat autoritatilor locale. Valoarea alocata initial acestui proiect a fost de 24.000 de lei, dar ea va fi modificata. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 7 ore, 18 minute, 18 secunde
As prefera ca acest plan sa contina EXPLICIT care sunt spatiile verzi de care mai dispunem in oras, ca sa stim si noi pe ce ne putem baza - daca aceste spatii si-au schimbat destinatia, e clar ca a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.