Ultima oră

Dosarul lui Sararu ar putea pleca din nou la Curtea Constitutionala

Nicoleta Cristea
1 iun 2009 833 vizualizări
Fostul primar PSD din Mera a fost trimis in judecata in 2007pentru infractiuni legate de retrocedarea ilegala a unor intinse suprafete de padure

Abia intors de la Curtea Constitutionala, unde a fost respinsa o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de Gheorghe Sararu, dosarul in care acesta, alaturi de alte trei persoane, este judecat pentru abuz in serviciu, ar putea pleca din nou la Bucuresti. La ultimul termen al procesului, a fost discutata posibilitatea suspendarii judecarii cauzei, prin prisma faptului ca unul dintre inculpati a semnalat o alta exceptie de neconstitutionalitate. Chiar daca procurorul de sedinta a semnalat faptul ca instanta s-a pronuntat in aceasta privinta, avocatii au aratat ca exceptia ridicata anterior facea referire la o cu totul alta situatie. Fostul primar PSD din Mera, Gheorghe Sararu, a fost trimis in judecata inca din 2007pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si sustragere de inscrisuri oficiale, infractiuni legate de retrocedarea ilegala a unor intinse suprafete de padure, in urma carora s-ar fi creat un prejudiciu estimat la peste 300.000 de lei. Constantin Nastase, fost viceprimar la Mera, este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, anchetatorii considerind ca, din cauza ca a facut parte din comisia locala de retrocedare a padurilor, a participat si la infractiuni. Ion Copu si Valentin Ursu au fost trimisi de asemenea in judecata, pentru complicitate la abuz in serviciu. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.