Ultima oră

Ziua Mondiala fara Tutun

Raluca Manolache
30 mai 2009 883 vizualizări
Medicii de la Directia de Sanatate Publica doresc sa ii convinga pe parinti sa se lase de fumat

Sub sloganul "Iata adevarul: aceste imagini si avertismente salveaza vieti!", pe 31 mai, Organizatia Mondiala a Sanatatii incearca sa traga un semnal de alarma asupra consecintelor fumatului. Desi de obicei Ziua Mondiala fara Tutun era un prilej pentru a atrage atentia fumatorilor, de aceasta data organizatiile pentru prevenirea fumatului au decis sa se adreseze mai mult producatorilor de tigari. Astfel, campania din acest an urmareste cu precadere introducerea mesajelor-imagine pe produsele de tutun, pentru a descuraja fumatorii. "Este cunoscut faptul ca modalitatea de etichetare sau ambalare a unui produs este vitala pentru a atrage atentia unui client si, in consecinta, pentru a-l influenta sa-l cumpere. Pachetele de tigari nu fac exceptie, lucru cunoscut si exploatat de producatorii care adeseori au folosit ambalajele ca suport de reclama. Din acest motiv, Conventia Cadru pentru Controlul Tutunului, primul tratat international de sanatate publica, recomanda etichetarea produselor din tutun folosind strategia cea mai eficienta: utilizarea imaginilor. Este cunoscut faptul ca o imagine face cit o suta de cuvinte!", este mesajul OMS. Si Directia de Sanatate Publica Vrancea a realizat de la inceputul anului o serie de activitati pentru o educatie a tinerilor impotriva tutunului. A fost desfasurata in acest sens campania "Adolescentii renunta la fumat", program in care s-au implicat elevii de la Grupul Scolar de Transporturi Auto si de la Grupul Scolar de Industrie Usoara. "Au inteles mesajul nostru. Cel mai probabil multi dintre ei isi doresc sa se lase de fumat", a spus medicul Carmen Turcan, de la Compartimentul de Promovare a Sanatatii. De asemenea, si parintii vor fi instruiti de medicii de la DSP. Urmeaza sa se realizeze si campania "Pentru un camin sanatos", adresata copiilor de clasa intii. Programul se va derula la Marasesti, Odobesti si Focsani si are drept scop eliminarea fumatului pasiv. Medicii vor incerca sa ii convinga pe parinti sa se lase de fumat pentru ca sanatatea propriilor copii este pusa in joc. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.