Ultima oră

Apa e la mare pret in zona de deal a judetului

Mihaela Beșleagă
26 mai 2009 1122 vizualizări
Temperaturile caniculare din aceste zile au dus, indirect, si la cresterea consumului de apa in mediul rural

Cele mai solicitate sisteme de alimentare cu apa sint cele de capacitate mica, din zona de deal, unde locuitorii nu au alte surse de apa. Este vorba despre localitati precum Dumbraveni, Straoane, Cirligele, Bolotesti si Jaristea, unde fie s-a depasit capacitatea sistemului de alimentare cu apa, fie sint aproape de limita. "Cam peste tot sistemele sint spre capacitate maxima, ploaia este singura solutie. Daca in zona de deal au depasit sau sint aproape de limita, la cimpie nu sint probleme", spune Dumitru Nagit, directorul Serviciului Public Exploatarea Sistemelor Rurale de Alimentare cu Apa Vrancea. Pe fondul acelorasi conditii caniculare, ieri, in satul Olesesti din comuna Urechesti, mai multe familii, care nu sint conectate la noul sistem de alimentare cu apa dat in folosinta in acest an, au ramas fara apa potabila, dupa ce a scazut nivelul apei din fintini. Astfel de situatii vor aparea, cel mai probabil, pe tot parcursul verii, intrucit se anunta un sezon secetos. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.