Ultima oră

Ministerul Justitiei vrea sa taie fondurile avocatilor

Nicoleta Cristea
25 mai 2009 904 vizualizări
Avocatii vrinceni au incasat o parte din deconturile pentru onorariile din oficiu, insa mai au de primit peste 40.000 de lei

Criza financiara va lovi se pare si in incasarile avocatilor din oficiu. Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti a anuntat luna aceasta, prin ministrul Catalin Predoiu, ca fost nevoit sa taie din capitolul "Bunuri si servicii" al bugetului justitiei, acolo unde sint incluse si cheltuielile cu onorariile din oficiu. In acest moment, avocatii vrinceni au primit dupa mult timp o suma de bani pentru onorariile din oficii, fiind aproape la zi cu decontarile, insa previziunile pe care le-a scos la rampa ministrul nu sint deloc incurajatoare. "Tribunalul Vrancea are de achitat onorarii pentru asistenta juridica gratuita in valoare de 43.520 lei. Suma de 32.390 lei s-a inregistrat la sfirsitul lunii aprilie, iar 11.130 lei corespund perioadei de la inceputul lunii mai si pina la aceasta data, s-au solicitat fonduri prin cererea de credite pentru luna mai, dar pentru Titlul II - Cheltuieli materiale nu a fost facuta deschidere de credite pina in prezent", a aratat consilierul Carmen Dantis, purtatorul de cuvint al Tribunalului. "Serviciul de asistenta juridica a Baroului Vrancea ar avea nevoie de aproximativ 2 miliarde de lei, conform proiectului de buget pe 2009 pe care ni l-au solicitat. 75% din impozitul platit de avocati se duce la bugetul ministerului, astfel incit se pot acoperi deconturile cheltuielilor", a declarat avocatul Ticu Burca, decanul Baroului Vrancea. Ministerul a specificat ca aceste masuri de diminuare a fondurilor sint consecinta rectificarii negative a bugetului, fiind singura solutie pentru a evita colapsul. In ceea ce priveste Baroul Vrancea, decanul organismului s-a aratat dezamagit de masura propusa, dat fiind ca in ultimii ani banii pentru oficiile avocatilor au intirziat chiar si luni intregi. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.