Ultima oră

Cele mai noi masini ale anului, la Salonul Auto Vrancea

Ciprian Fânaru
23 mai 2009 1369 vizualizări
Vrincenii sint asteptati la salonul auto pina duminica, in parcarea Promenada Mall u printre vedetele salonului se numara Opel Insignia, noul Renault Megane, crossover-ul Nissan Qashqai sau Volkswagen Golf GTI u criza a afectat vinzarile, dar producatorii incep sa observe un usor reviriment

Ieri dimineata s-a deschis oficial cea de-a VIII-a editie a Salonului Auto Vrancea, manifestare organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) si devenita deja traditionala la Focsani. Daca in anii trecuti acest eveniment se desfasura in Piata Unirii, acum organizatorii au decis ca gazda sa fie Promenada Mall, totul urmind a se derula in parcarea centrului comercial de pe soseaua de Centura, pina duminica, 24 mai. Panglica inaugurala a fost taiata de directorul mall-ului, Adrian Bercaru, dupa care dealerii si directorii de vinzari ai firmelor prezente la salon au amintit pe rind noutatile cu care au venit in fata publicului. Nu foarte numeros la inceput, acesta s-a interesat totusi de preturi si dotari. De altfel, un Volkswagen Golf GTI rosu "nervos" si-a gasit cumparatorul dupa nici o ora de la deschidere. Bolidul l-a costat pe proapatul proprietar 26.000 euro, cu toate taxele incluse. Fata de anii trecuti, cind se ingramadeau la taierea panglicii, anul acesta oficialitatile n-au mai onorat cu prezenta evenimentul.


Criza a redus vinzarile, dealerii auto se adapteaza


Desi criza a redus numarul firmelor care incheiau contracte de leasing, vinzarile de autoturisme n-au scazut dramatic, spun dealerii. Acestia incearca sa atraga clientii cu oferte speciale si reduceri de tot felul. "Avem discount-uri de 17% pentru autoutilitarele cu locuri precum Caddy Kombi, in jur de 4.500 de euro de masina, depinde si de model, dar stocul e limitat", ne-a spus Ionut Mocanu, coordonator vinzari vehicule comerciale la Scorpion Exim, dealer auto regional. "Vinzarile au scazut, dar noi ne mentinem pe primul loc in judet. Strategia e de a reduce profitul si a mentine volumul. Acum vindem cam 30 de masini lunar, fata de 60 in anii trecuti. Prin programul REMAT, avansul minim e de 15% pentru orice model, Polo Happy spre exemplu costa 8500 de euro inclusiv TVA", ne-a declarat Ionut Drilia, consilierul de vinzari al marcii Volkswagen. Privirile vizitatorilor au fost atrase de modelul Golf 6, dar mai ales de interesantul Chevrolet Cruze, cu preturi de la 13.200 euro, o alternativa in stil american pentru cei cu venituri medii. Crossover-ul Nissan Qashqai incepe sa prinda in Romania, atragind prin aspect, siguranta si consumul mixt declarat de 5,4 l/100 km. "Prin programul Rabla, din pretul promotional de 21.000 de euro se mai scad 800-900 de euro. Persoanele juridice au reducere la leasing de 15 "" 20%", ne-a precizat Silvia Vatasescu, directorul Nissan Vrancea.


Masini pe toate gusturile si pentru toate buzunarele


In afara de costisitoarele modele Audi, vedeta salonului poate fi considerata Opel Insignia, masina anului in Europa, prezenta si in varianta break Sports Tourer, poate la concurenta cu Noul Renault Megane. Preturile intre 6.500 si 17.500 de euro la cele 11 modele mentin producatorul francez in topul de vinzari. Dacia va vinde probabil citeva masini, pentru ca Loganurile restilizate, pick-up-urile dar si Sandero ramin alternativele luate in seama pentru drumurile si buzunarele vrincenilor. Stilul retro e "acaparat" de cea mai compacta sportiva, Alfa Romeo MiTo, care are drept pret de pornire 14.000 de euro, dar variante mai accesibile sint si modelele Fiat ori Lancia. "Prin programul Rabla, Fiat Albea porneste de la 5.700 de euro. Avem si oferta "platesti 50% acum si 50% dupa un an", iar la autoutilitare vindute sintem pe locul intii. Intr-adevar s-au diminuat vinzarile, dar piata da semne ca isi revine", ne-a explicat Ionut Ilie, reprezentantul Auto Tivoli Focsani, care are expuse in cadrul salonului noua modele. Vizitatorii isi mai pot clati ochii cu un Lexus, cu a treia generatie Toyota Prius "" 19.220 de euro cu TVA cea mai ieftina versiune "" dar si cu hybridul Prius. Modelul e cel mai ecologic de pe continent, consuma doar 4,3 l/100 km, are si motor electric, e 90% reciclabil si, fapt interesant, din interiorul sau inovator lipsesc cadranele de bord clasice. Vinzarile de automobile noi au cazut cu aproximativ 50% la inceputul anului 2009, dar segmentul a inregistrat o revigorare cu aproape 30% in ultimul timp, conform unor statistici ale Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile. (Ciprian FANARU)

CASETA:

Preturi la Salonul Auto Vrancea

VW Golf GTI "" 26.000 euro

VW Caddy Life 1,4 MPI "" 15.920 euro

Audi A5 cabrio "" 44.800 euro

Nissan Qashqai "" 24.751 euro

Opel Insignia "" 24.050 euro

Alfa Romeo MiTo 1,4 MPI "" 13.990 euro

Fiat Albea "" 8.842 euro

Dacia Logan Pick-up "" 9.300 euro

Toyota Prius "" 19.220 euro

Chevrolet Cruze "" 13.200 euro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.