Ultima oră

20 de localitati vor fi electrificate cu bani de la Guvern

Mihaela Beșleagă
22 mai 2009 909 vizualizări
Valoarea celor 20 de proiecte aprobate se ridica la 30 milioane de lei

Vrincenii din 20 de localitati vor beneficia de programul guvernamental "Electrificarea 2007-2009", prin care se va extinde sau se va finaliza instalarea retelelor de electrificare in comunitati cu probleme de asigurarea a energiei electrice. Proiectul de hotarire a fost votat ieri de consilieri judeteni, in cadrul unei sedinte extraordinare. Democrat liberalul Emilian Diaconu a propus un amendament, prin care cerea ca si comunele Cimpineanca si Dumbraveni sa fie scutite de contributia proprie de 10% pe care trebuie sa o plateasca in proiect, intrucit au un buget local sarac. Directorul Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean, Romeo Iordache, a explicat ca fiecare autoritate locala a decis procentul de participare financiara pe care este dispus sa il acopere, intre 1 si 10%. Amendamentul nu a obtinut majoritatea, votindu-se 11 pentru (PDL si PNL) si 16 impotriva (PSD), astfel incit proiectul a fost aprobat in forma initiala. In urma cu doi ani, CJ a comunicat tuturor primariilor din judet programul "Electrificarea 2007-2009"privind alimentarea cu energie electrica a localitatilor neelectrificate din tara. Autoritatile locale trebuiau sa intocmeasca studiile de fezabilitate din fonduri proprii, urmind ca proiectele sa fie finantate din fonduri externe, partea primariilor fiind cuprinsa intre 1 si 10% din valoarea investitiilor. Desi programul se adreseaza in principal localitatilor complet neelectrificate, tocmai aceste catune nu au intrat in program, intrucit nu au avut banii necesari pentru a realiza studiile de fezabilitate. Valoarea totala a celor 20 de proiecte aprobate se ridica la 30 milioane de lei. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.