Ultima oră

Alerta de falsificare a hotaririlor din Juridex

Nicoleta Cristea
18 mai 2009 1330 vizualizări
La nici o luna de la punerea efectiva in aplicare a Jurindex au aparut deja semnale ca publicarea integrala a hotaririlor judecatoresti pe internet poate constitui o gaselnita.

Se pare ca in unele judete au iesit la iveala hotariri copiate de pe Jurindex, pe care s-au aplicat stampile false, punindu-se la indoiala astfel ajutorul pe care programul Tribunalului Vrancea isi propune sa il ofere sistemului judiciar. La aceste probleme se adauga si faptul ca unii magistrati nu sint de acord ca deciziile pe care le dau in dosare sa fie la indemina tuturor. Cu toate acestea, alinierea tuturor instantelor la proiectul Jurindex este o conditie imperativa de la autoritatile juridice. Presedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Toni Neacsu, managerul proiectului Jurindex, spune ca falsificarea hotaririlor ar fi de fapt o falsa problema, pentru ca imitatiile pot aparea oricind si din alte surse. Mai mult decit atit, acesta a aratat ca documentele aflate in Jurindex sint prelucrate, astfel incit sint eliminate toate datele personale. "Hotaririle Inaltei Curti de Casatie si Justitie se publica de ani de zile, pe site-ul Directiei Nationale Anticoruptie de asemenea sint zeci de hotariri publicate, precum si pe cel al Consiliului Superior al Magistraturii. O hotarire se poate falsifica pe orice calculator si nu-ti trebuie model pentru asta. S-au falsificat hotariri si inainte de Jurindex si se vor falsifica si dupa el", ne-a declarat presedintele Tribunalului Vrancea. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.