Ultima oră

Judecatoria Adjud are cu 70% mai multe dosare

Nicoleta Cristea
18 mai 2009 1680 vizualizări
Tribunalul Vrancea a avut 964 de cauze la sectia comerciala, fata de 1.001 in primul trimestru din 2008

Judecatoria Focsani si cea din Adjud s-au mentinut in "forma" si in primul trimestru al acestui an, la cele doua instante inregistrindu-se cresteri semnificative. Cresterea cea mai mare a fost inregistrata la instanta din Adjud, numarul cauzelor nou inregistrate fiind cu aproximativ 70% mai mare fata de ianuarie "" martie 2008. De cealalta parte, Tribunalul Vrancea si Judecatoria Panciu nu au mai fost cautate de justitiabili cu aceeasi ardoare. Potrivit analizei activitatii din primul trimestru al anului, la aceste doua instante s-a inregistrat o scadere a numarului dosarelor nou inregistrate in perioada de referinta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cele patru instante din Vrancea au avut de solutionat in primele trei luni ale anului 12.679 de dosare, 6.709 dintre acestea fiind deja finalizate la fond. La sectia civila a Tribunalulului judecatorii s-au "luptat" cu 1.249 de cauze, in timp ce anul trecut numarul dosarelor pe rol a fost de 1.160. în materie civila cele mai multe cauze, respectiv 68, au avut ca obiect drepturi banesti sau au privit actiuni din Legea nr.272/2004 privind plasamentul de copii. Si la sectia penala s-a inregistrat o usoara crestere, de la 583 de dosare in perioada ianuarie "" martie 2008, la 652 de cauze anul acesta. în materie penala cele mai multe dintre cauze au fost contestatii la executare, cereri de intrerupere a executarii pedepsei sau revizuiri. Din totalul de peste 100 de cauze nou intrate, 33 au fost propuneri de arestare preventiva, autorizarea efectuarii perchezitiilor, confirmarea si autorizarea interceptarilor si inregistrarilor pe banda magnetica etc. Numai la sectia comerciala si de contencios administrativ fiscal s-a inregistrat o scadere a numarului cauzelor intrate pe rol. Astfel, anul acesta au fost 964 de cauze, fata de 1.001 in 2008. Aici, ponderea cea mai mare intre actiunile de solutionat in prima instanta le-au avut litigiile privind functionarii publici, 72, fiind urmate, de cauzele avind ca obiect dizolvarea unor societati comerciale "" 27. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.