Ultima oră

Judecator si patron romano-italian, primiti in razboiul PUZ-urilor

Nicoleta Cristea
16 mai 2009 1148 vizualizări
Litigiul dintre Prefectura si Consiliul Local continua cu alte doua parti afectate de blocarea planurilor urbanistice zonale

In procesul intentat de Prefectura Vrancea Consiliului Local Focsani pentru anularea planurilor urbanistice zonale (PUZ-uri) s-au alaturat oficial doi intervenienti in interes propriu. Astfel, instanta a aprobat cererile in acest sens inaintate de fostul judecator Ioan Constantin si de firma Gruppo Azzurro SRL, care se numara printre investitorii tinuti pe loc de faptul ca PUZ-urile nu sint aprobate. Magistratul are un hectar de teren extravilan in Focsani pe care vrea sa-l lotizeze si sa-l atraga in intravilan pentru constructia de locuinte, in vreme ce firma romano-italiana are o investitie pe strada Comisia Centrala, respectiv un bloc de locuinte cu cinci nivele. In acest ultim caz, potrivit actelor de la dosar, numai terenul a costat 1 milion de euro. Prefectul Raluca Dan s-a aratat nemultumita de faptul ca alesii locali nu au revocat hotaririle de aprobare ale PUZ-urilor, recomandarea sa fiind ca acestea sa fie adoptate cu 2/3 din numarul alesilor si nu cu majoritate simpla asa, cum au fost ele votate. Asa se face ca Prefectura Vrancea a chemat in judecata Consiliului Local Focsani pe motiv de nerespectare a deciziei de revocare a unui numar de 17 planuri urbanistice zonale (PUZ-uri). Motivul invocat este acela ca PUZ-urile aprobate de consilieri in luna ianuarie reprezinta avizele pentru "constuctii monstruoase linga monumente istorice". Aprobarea PUZ-urilor a fost asteptata cu sufletul la gura de multi oameni de afaceri inca din primavara anului trecut, care au fost aminate de vreo trei ori pina sa intre efectiv in atentia alesilor locali. Din acest motiv o serie de constructii au fost deja ridicate, proprietarii temindu-se sa nu-si piarda banii investiti deoarece preturile materialelor au crescut intre timp, in vreme ce altele au stagnat. Potrivit acestor proiecte, Focsaniul se va extinde atit in partea spre Petresti, cit si in zona Sud, Obor sau Brailei, spre Mindresti. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.