Ultima oră

Obligatiunile Focsaniului, tranzactionate la Bursa

Doina Ganea
15 mai 2009 975 vizualizări
Primarul Decebal Bacinschi nu este interesat sa cumpere aceste actiuni

Obligatiunile municipale emise de Primaria Focsani, care vor fi licitate saptamina viitoare la Bursa de Valori Bucuresti, nu prezinta interes nici macar pentru primarul orasului. Aceste emisiuni de obligatiuni sint in valoare de 50 milioane lei, cu o perioada de maturitate de 20 de ani. Edilul Focsaniului, Decebal Bacinschi, a precizat insa ca in perioada 20 mai "" 15 iunie aceste obligatiuni vor putea fi licitate de oricine doreste sa-si investeasca banii altfel decit la banca. Primarul nu este nici el convins de faptul ca se va reusi tranzactionarea tuturor obligatiunilor, care ar trebui sa aduca in vistieria municipala 50 de milioane de lei, bani pentru refacerea infrastructurii. Primul vinovat de transformarea "marii asfaltari" in "mica asfaltare" este, in opinia edilului sef, criza economica. Din cauza ei la bulevardele care ar fi trebui refacute in aceasta primavara nici macar nu au inceput lucrarile. "In conditiile in care se vor vinde, atunci am posibilitatea sa continui lucrarile incepute. In conditiile in care se va vinde mai putin de 30 ""35 de milioane atunci vom executa mai putine lucrari. Se va pune astfel problema sa gasim o alta banca si sa ne acorde diferenta pina la 50 de milioane de lei, pentru ca vreau sa terminam ce am inceput. Ca daca stiam in octombrie ca apare criza faceam mai intii bulevardele si aveam bulevardele terminate si mai vedeam apoi restul", a spus primarul. La fel ca si deputatul liberal Nini Sapunaru, care nu s-a aratat incintat de achizitionarea de actiuni municipale, fie ele tranzactionate la BVB, Decebal Bacinschi a declarat ca nu va cumpara astfel de actiuni, pe motiv ca nu are bani. Primaria Focsani a obtinut, in urma cu trei ani, un imprumut prin montaj financiar de la Banca austriaca Dexia Kommunalkredit Bank (Dexia-Kom), specializata in acordarea de finantari pentru sectorul public in Europa Centrala si de Est, pentru reabilitarea a 54 de strazi din municipiu. Toata aceasta activitate de contractare si apoi de implementare a creditului si a emisiunii de obligatiuni financiare beneficiaza de consultanta din partea SC VMB Partners SA Bucuresti. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 14 ore, 4 minute, 6 secunde
Nu cunosc exact garantiile oferite de Primaria Focsani dar daca nu sunt solide eu nu as cumpara aceste obligatiuni. As putea insa sa-i indic domnului Bacinski o alta sursa de venituri mult mai la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.