Ultima oră

Procesul politistilor Milea si Rotaru pleaca la ICCJ

Ziarul de Vrancea
15 mai 2009 1979 vizualizări
Atit politistii, cit si DNA Galati se arata nemultumiti de rezultatul procesului de fond

Sentinta data de Curtea de Apel Galati in cazul politistilor vrinceni Marius Milea si Nicolae Rotaru, acuzati de luare de mita, a fost atacata cu recurs. Decizia instantei prin care cei doi oameni ai legii au primit pedepse cu suspendare a fost astfel contestata, astfel incit dosarul va lua drumul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce organul de ancheta isi va motiva nemultumirile. "In dosarul nr. 1587/44/2008 al Curtii de Apel Galati au declarat recurs D.N.A. Galati si inculpatii. Dosarul a fost trimis la D.N.A. Galati pentru motivarea recursului", a confirmat si biroul de presa al Curtii de Apel Galati. Marius Milea si Nicolae Rotaru, din cadrul Politiei Rutiere, au fost condamnati la 3 ani si 6 luni inchisoare fiecare pentru savirsirea infractiunii de luare de mita, cu suspendarea sub supraveghere pe durata termenului de incercare de 6 ani. Politistii fusesera arestati preventiv la sfirsitul lunii noiembrie, imediat dupa flagrantul organizat de DGA, insa CA Galati a dispus punerea de indata in libertate. Magistratii au dispus si confiscarea sumei de 1.000 lei de la Rotaru, bani gasiti asupra lui cind a fost ridicat de mascati. DNA Galati i-a trimis pe cei doi politisti in judecata pentru luare de mita, in forma continuata, pe motiv ca in perioada 18 "" 28 noiembrie 2008, Rotaru, in calitate de agenti politie la Serviciul Politiei Rutiere Vrancea, in timp ce se aflau in exercitiul atributiilor de serviciu pe DN2 - E85 cu autoturisme dotate cu aparate tip radar, au pretins si a primit de la mai multe persoane fizice 3.000 lei, pentru a nu aplica sanctiuni. Flagrantul a fost organizat pe 28 noiembrie, cind coleg de tura cu Rotaru era Marius Milea, ofiter de politie in cadrul aceluiasi serviciu. Cei doi au fost prinsi in flagrant in timp ce primeau 2.000 lei de la doua persoane pentru a nu le aplica acestora sanctiuni contraventionale. (N. CRISTEA, D. CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.