Ultima oră

Un nou cutremur de 4 grade in Vrancea

Dan Chiriac
13 mai 2009 1081 vizualizări
Un nou cutremur de pamint a avut loc marti dimineata in zona epicentrala Vrancea. De aceasta data, intensitatea acestuia a fost mult mai mica, fata de seismul din 25 aprilie.

Miscarea telurica a avut o magnitudine de 4,2 pe scara Richter si s-a produs marti dimineata, in jurul orei 4.15, in muntii Vrancei. Cutremurul s-a produs la o adincime de 122 de kilometri. Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamintului a comunicat ca intensitatea in zona epicentrala a fost de 2 pe scara Mercalli. "Am simtit cutremurul, s-a miscat patul si m-am trezit. A fost doar o zgiltiitura, dupa care s-a oprit", ne-a spus o focsaneanca trezita din somn de cutremurul matinal. Seismologii spun ca miscarea tectonica se incadreaza in activitatea normala a zonei Vrancei si ca populatia nu are de ce sa intre in panica. Acesta este al doilea seism de peste 4 grade pe scara Richter din ultima luna. în 25 aprilie a avut loc un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter, fiind resimtit la Bucuresti cu intensitate de 3-4 grade pe scara Mercalli, dar si in tarile vecine Moldova si Bulgaria. Institutul NaÃional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamintului anunta atunci ca seismul a avut loc la adincimea de 120 de kilometri, unde intensitatea pe scara Mercalli a fost in jur de 5 grade. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.