Ultima oră

Drumuri si Poduri intra in colaps: primii 34 de someri

Mihaela Beșleagă
12 mai 2009 1036 vizualizări
Cei 500.000 lei alocati de Consiliul Judetean pentru salariile restante si pentru stingerea unei parti din datoria catre societate au intirziat doar pentru putin timp disponibilizarile

Soarta SC Drumuri si Poduri SA Vrancea atirna de un fir de ata. Lipsa acuta a lucrarilor si situatia financiara dezastruoasa trimite in somaj 34 de drumari, la sfirsitul acestei saptamini. Practic, 18% din cei 188 de angajati vor fi disponibilizati. "De vineri, 15 mai, 34 de oameni vor fi trecuti in somaj, din cauza lipsei lucrarilor. Avem lucrari contractate sub capacitatea de productie. Momentan prospectam piata, avem in vedere doua astfel de lucrari", ne-a spus Vasile Burloiu, director economic la Drumuri si Poduri SA, aflata in subordinea Consiliului Judetean Vrancea si in administrare speciala. Oamenii, aflati deja in somaj tehnic de patru luni, si-au primit de putin timp salariile restante la zi, dupa ce au protestat in urma cu circa o luna pe santierul de pe Soseaua Vrancei. La acea data, in urma discutiilor purtate de sindicalisti si patronat cu Marian Oprisan, societatea a primit o gura de aer. Astfel, CJ a alocat pentru SC Drumuri si Poduri SA 500.000 lei (5 miliarde de lei vechi), pentru achitarea salariilor restante si pentru stingerea unei parti din datoria CJ, actionar unic, catre societate. In acest moment, debitul pe care Drumuri si Poduri il are de recuperat de la CJ este de 3.600.000 lei, care reprezinta facturi neachitate din ultimii trei ani, majoritatea pentru deszapezirea drumurilor judetene, dar si pentru unele asfaltari electorale. In ultimii ani, lucrarile au fost atribuite pe criteriu clientelar politic, firma consilierului judetean PSD Victor Roman fiind abonata la contracte platite din bani publici. Potrivit ultimelor analize financiare, datoriile drumarilor sint de peste 15 milioane lei la Finante, din TVA, impozit pe salarii si, mai ales, penalizari. Salariul unui lucrator la Drumuri si Poduri este de 700-1.000 lei net, din care primeste 75% in situatia de somaj tehnic. In actualele conditii, viitorul nu suna bine pentru drumarii vrinceni. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.