Ultima oră

Calugarul a scapat cu fata curata

Daniel Garleanu
12 mai 2009 914 vizualizări
Schimbarea de atitudine pe care a adoptat-o Mitica Nacu la ultimul termen din proces se pare ca i-a fost benefica.

Calugarul din Bacau, judecat pentru dare de mita, a fost achitat pe motiv ca exista o cauza care inlatura caracterul penal al faptei. Astfel, fata bisericeasca a scapat nepatata si, in plus, i-au fost restituiti si cei 200 de euro pe care ii pusese in permisul de port-arma drept spaga. Nacu a intrat in atentia Politiei dupa ce a fost oprit in februarie pentru a fi verificat in cadrul unei razii dispuse dupa disparitia armelor de la Ciorogirla. Cu aceasta ocazie, agentul de politie a constat ca lui Nacu ii fusese ridicat permisul dupa ce fusese gasit baut la volan. Dupa o saptamina, Nacu s-a prezentat la postul de politie si i-ar fi promis o suma de bani agentului care se ocupa de dosarul sau. A doua zi i-a fost organizat un flagrant si s-a constatat ca preotul pusese 200 de euro in permisul de port-arma. La ultimul termen, avocatul care il reprezenta pe calugar a incercat sa convinga instanta sa ii dea cel mult o amenda penala, pe motiv ca inchisoarea, fie ea si cu suspendare, i-ar pricinui calugarului grave efecte in fata mai marilor Bisericii. Se pare ca instanta a fost mai mult decit ingaduitoare si l-a achitat pe inculpat. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.