Ultima oră

PSD se europenizeaza pe banii Consiliului Judetean

Daniel Garleanu
11 mai 2009 2204 vizualizări
Mimetism politic de Ziua Europei! Ziua de 9 Mai a fost marcata in Focsani prin mai multe concursuri de cros, graffiti si desene pe asfalt u si Festivalul Tineretii si-a desemnat micii cistigatori, care vor merge la vara in finala u spectacolul din Piata Garii a fost un nou exemplu pentru practica lup PSD in blana de oaie a Consiliului Judetean u pentru toate manifestarile, institutia patronata de Marian Oprisan a alocat din bugetul judetului nu mai putin de 300.000 lei

Ziua batrinului continent a fost sarbatorita si in Vrancea, printr-o serie de manifestari menite sa aduca mai aproape vrincenilor spiritul european. Astfel, ziua a debutat cu preselectia pentru "Festivalul Tineretii", care a desemnat reprezentantii judetului la etapa finala a concursului. A urmat EuroCrosul Vrancei, care a reunit la start peste 200 de tineri, iar ziua a continuat cu doua concursuri dedicate elevilor, care s-au desfasurat in parcul Nicolae Balcescu. Liceenii au participat la concursul de graffiti, iar cei mai mici s-au intrecut in desene pe asfalt. Cistigatorii concursurilor au primit, pe linga diplome, si premii in bani, intre 150 si 50 de euro. Ziua s-a incheiat cu un spectacol de muzica, in Piata Garii, care ar putea ridica din nou semne de intrebare in privinta cheltuirii banilor publici. Daca initial s-a anuntat ca show-ul de Ziua Europei este organizat de "PSD Vrancea si presedintele Marian Oprisan", marcind, astfel, si debutul campaniei electorale, ulterior, spectacolul a aparut pe lista evenimentelor organizate de Consiliul Judetean, finantat din banii tuturor vrincenilor. Pentru toate manifestarile organizate de institutia patronata de baronul Oprisan, cu ocazia zilei de 9 Mai, s-au alocat nu mai putin de 300.000 lei.


Cistigatorii preselectiei "Festivalul Tineretii"


Simbata, de Ziua Europei, a avut loc preselectia pentru "Festivalul Tineretii", in urma careia s-au desemnat tinerii care vor reprezenta Vrancea la etapa finala a festivalului-concurs. Nu mai putin de 41 de concurenti si-au demonstrat aptitudinile artistice pentru a convinge juriul ca merita sa ajunga in finala. Dupa o zi intreaga de auditii, juriul a ales cistigatorii. Acestia vor participa la Costinesti, in perioada 17-31 august, la editia 2009 a concursului. Astfel, Focsaniul reprezinta biletul de intrare la cea de-a V-a editie a "Festivalului Tineretii" pentru:

Sectiunea muzica populara

Categoria 6-9 ani ""Iulia Vatafu, 9 ani, comuna Ciorasti; Mihaela Gheorghita, 10 ani, Focsani

Categoria 10 - 14 ani "" Mariana Hursui , 13 ani, comuna Vidra; Oana Irimia, 13 ani, comuna Vidra; Madalina Maciuca, 12 ani, Focsani, Cerasela Dima, 13 ani, Focsani, Oana Bratu, 12 ani, Focsani; Lacramioara Culcer, 13 ani, Focsani; Mihaela Profir, 14 ani, Focsani; Alexandra Gherghinis, 13 ani, Focsani; Catalina Maciuca,14 ani, Focsani.

Categoria 15- 21 ani "" Maria Cornea, 15 ani, Nistoresti, Cristina Gogorita, 15 ani,Vidra.

Sectiunea muzica usoara

Categoria 6-9 ani - Monica Laura Grigore, 10 ani, Focsani

Categoria 10-14 ani "" surorile Denisa si Diana Simion, 12 ani, Focsani, Ion Gheorghita, 12 ani, Focsani

Categoria 15-21 ani "" Andreea Mocanu, 19 ani, Focsani, Ramos Dabandan, 21 ani, Gugesti.

Sectiunea dans

Ryppers Crew - Focsani

Foxstar (fete clasele I-IV) - Palatul Copiilor Focsani


Liceenii de la Arte, cei mai creativi la graffiti pentru Europa


  • echipele cistigatoare au primit si premii in bani, intre 50 si 150 de euro


  • Tineri nonconformisti din mai multe licee din Focsani si-au dat intilnire simbata in parcul Nicolae Balcescu, pentru a se intrece in creativitate, cu spayuri colorate, in cadrul concursului de graffiti "2gether4Europe", cu ocazia Zieli Europei. Desi tema a fost libera, toti participantii au folosit in compozitiile lor ideea de Europa, intr-o forma sau alta. Din cei 37 de liceeni participanti, grupati in 12 echipe, cistigatoare a fost declarata echipa Liceului de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarascu". Cei trei premianti, Maria Enache, Ionut Nechifor si Emilian Dragomiroiu, coordonati de profesoara Diana Taicutu, au imaginat un copil stilizat care merge la pas prin toata Europa, cu mesajul "viitorul Europei este al tinerilor". Cistigatorii au primit pe linga diploma si un premiu in bani, de 150 de euro. Premiul II si 100 de euro au revenit echipei Colegiului Tehnic "Ion Mincu" din Focsani, formata din Alexandru Tache Saradici, Andreea Golea si Gabriel Nica. Echipa Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu", alcatuita din Mirel Sbirciog si Alexandru Bratu, au cistigat premiul III si 75 de euro. Au mai primit mentiuni si cite un premiu in valoare de 50 euro echipele Colegiului National "Unirea" si cea a Grupului Scolar de Industrie Usoara Focsani. De asemenea, recompensati au fost si micii artisti intr-ale desenelor pe asfalt. La concursul "Europa in culori" si-au demonstrat maiestria 70 de elevi ai claselor I-IV de la scolile din Focsani. Acestia au primit din partea organizatorilor drept recompensa pentru reusitele lor artistice pachete cu rechizite, dulciuri, fructe si baloane. (M. B.)


    Peste 200 de participanti la EuroCrosul Vrancei


  • cel mai tinar concurent a fost o fetita de 11 ani, iar cel mai virstnic alergator a implinit 32 ani


  • O manifestare traditionala organizata anual cu ocazia Zilei Europei este EuroCrosul Vrancei. Anul acesta, competitia a reunit la start peste 200 de participanti de toate virstele, majoritatea elevi, de la mai multe scoli si licee. Acestia au avut de partea lor vremea frumoasa si s-au intrecut simbata pe traseul: parcare blocuri ANL Sud-Bd. Bucuresti- Sala Sporturilor. Iata care sint cistigatorii, pe sectiuni: masculin - premiul I si 150 euro Catalin Voicu, LPS Focsani; premiul II si 100 euro Alin Iliev, LPS Focsani; premiul III si 75 euro George Bucur, Liceul "Emil Botta" Adjud; feminin - premiul I si 150 euro Corina Prisecaru, Scoala Nr. 1 Cotesti; premiul II si 100 euro Nicoleta Coman, Scoala Nr. 1 Cotesti; premiul III si 75 euro, Adelina Tarlugeanu, Grupul Scolar Marasesti. Cel mai tinar alergator la cros a fost o fetita, Angelina Rotariu, in virsta de 11 ani, care a primit diploma pentru cel mai tinar concurent si suma de 75 euro. La polul opus, cel mai "virstnic" concurent a fost desemnat Vasile Avram, de 32 de ani, care a primit, pe linga diploma, si 75 de euro. (M. B.)


  • Ziua Europei a strins la Gara peste 1.000 de vrinceni


  • Simbata, vrincenii au avut parte, in Piata Garii, de un spectacol incendiar, dar si excesiv politizat. Veniti cu mic cu mare, in jur de o mie de oameni au asistat la spectacolul oferit de cei sapte invitati. Ansamblul "Tara Vrancei", Matilda Pascal-Cojocarita, Gelu Voicu, Lavinia, Puya, Blaxy Girls si trupa Simplu au fost cei insarcinati cu destinderea celor prezenti, iar Catalin Maruta l-a detronat de acesta data pe cel care era omniprezent la spectacolele vrincene, Octavian Ursulescu. De asemenea, o trupa locala, Future Underground, a facut ca si Vrancea sa se poata lauda cu proprii interpreti si dansatori. Puya a reusit prin versurile sale, dar mai ales cu ultima piesa, sa faca deliciul publicului, iar trupa Simplu a inchis seara intr-o atmosfera plina de confetti, flacari si urale. Circulatia a fost restrictionata in zona pe tot parcursul spectacolului, iar trupele de ordine au facut ca spectacolul sa se desfasoare fara incidente. Chiar daca zona nu este propice unor asemenea spectacole, este de neinteles cum focsanenii au venit cu masinile la eveniment, astfel incit in zona s-au creat nenumarate blocaje. La final, pavimentul garii era plin de seminte si baloane sparte, cutii de bere sau butelii din plastic aruncate la intimplare. (D. GIRLEANU)







    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 4

    Adaugă comentariu
    , acum 739396 zile, 11 ore, 35 minute, 43 secunde
    pacat ca nu a-ti scris si despre doamna inspectoare care ffff suparata pe elevi de la economic din nu stiu ce cauza a dat o nota fff slaba pentru simplu motiv ca au incercat tuburile pe asfalt sp citeste integral
    , acum 739396 zile, 11 ore, 35 minute, 43 secunde
    Si cum se face ca 50% din cei de acolo stiau deja cine va castiga, din cate am inteles listele de castigatori s-au facut chiar inainte sa inceapa concursul, cum se explica asta? si de ce ne-au pus in citeste integral
    , acum 739396 zile, 11 ore, 35 minute, 43 secunde
    Si cum se face ca 50% din cei de acolo stiau deja cine va castiga, din cate am inteles listele de castigatori s-au facut chiar inainte sa inceapa concursul, cum se explica asta? si de ce ne-au pus in citeste integral
    , acum 739396 zile, 11 ore, 35 minute, 43 secunde
    Din cate stiam nu e voie cu sablon si cu omuleti in graff
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.