Ultima oră

Calugarul Nacu s-a schimbat la fata

Daniel Garleanu
9 mai 2009 970 vizualizări
Calugarul inculpat in dosarul de dare de mita si-a schimbat atitudinea

Tribunalul Vrancea a pus ieri in balanta cariera preoteasca a calugarului Mitica Nacu, inculpat intr-un dosar de dare de mita. In cadrul procesului de ieri a fost audiat soferul calugarului care l-a purtat pe acesta de la Tirgu Ocna pina la Nanesti si inapoi. Audierea conducatorului auto a fost solicitata la termenul anterior de fata preoteasca pentru a aduce lamuriri in cadrul dosarului. Martorul a sustinut ca a auzit o parte din discutia calugarului cu agentul de politie din care reiese ca acesta din urma i-ar fi zis lui Nacu sa se "pregatesca" pentru urmatoarea zi, sintagma din care calagurul a inteles sa dea mita. Tot ieri, Mitica Nacu s-a prezentat mai smerit decit de obicei, fapt care l-a facut pe reprezentantul Parchetului sa afirme ca atitudinea de iertare trebuia adoptata "din capul locului". Avocatul a incercat sa micsoreze cit mai mult pedeapsa clientului sau. "Clientul meu trebuie sa beneficieze de intelegere pentru ca a fost rupt de cele lumesti. Poate ca a gresit, greseala e omeneasca!", a spus cel care il apara pe inculpat. Avocatul a mai invocat si faptul ca o condamnare penala i-ar afecta clientului sau cariera de preot. Calugarul, in virsta de 31 de ani este student la teologie. El a fost oprit pe data de 4 februarie in Nanesti pentru un control legat de disparitia armelor de la Ciorogirla. Atunci s-a constatat ca permisul de conducere al calugarului fusese ridicat inca din vara lui 2008 dupa ce a fost prins baut la volan. Nacu avea si un pistol cu bile, iar permisul de port-arma nu il avea asupra lui. Dupa o saptamina, Nacu s-a prezentat la postul de politie si i-ar fi promis o suma de bani agentului care se ocupa de dosarul sau. A doua zi i-a fost organizat un flagrant si s-a constatat ca preotul pusese 200 de euro in permisul de pot arma. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.