Ultima oră

PE da voie taranilor sa taie porcul traditional, numai la Craciun

Iulia Crețu
9 mai 2009 1445 vizualizări
Si mieii pot fi taiati dupa metoda bunicilor, numai la Paste u in afara celor doua sarbatori, animalele trebuie asomate

Parlamentul European revine asupra deciziei si da voie taranilor romani sa taie porcul si mielul dupa vechile traditii, dar numai de Craciun si de Paste. Miercuri, in plenul PE, s-au adoptat noi reguli, in special dupa protestul oamenilor din satul romanesc, dar si dupa ce autoritatile si-au cam dat seama ca nu pot controla ca fiecare animal sa nu moara in chinuri groaznice pentru scopuri gastronomice de Ignat sau pentru protapul sarbatorilor pascale. Mieii si porcii din gospodariile din Vrancea, si din toata tara, vor putea asadar sa fie sacrificati dupa metoda bunicilor, insa numai cu zece zile inainte de Paste si de Craciun. Europenii au decis ca, in afara acestor sarbatori, satenii sa foloseasca metoda asomarii inainte de taiere, o metoda care sa asigure moartea animalelor fara chinuri. Potrivit unei statistici efectuate de autoritatile vrincene, in preajma acestui Paste, pe mesele oamenilor au ajuns doar 6.500 de miei sacrificati in abatoare specializate. In plus, in gospodariile vrincenilor se estimeaza ca s-au mai sacrificat inca 22.000 de miei. La nivel national, de Paste romanii maninca 3,5 milioane de miei, iar de Craciun se indoapa cu patru milioane de porci. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 8 ore, 13 minute
Pai PE poate sa spuna ce vrea.Dar noi chiar trebuie sa cascam gura la tot ce spun ei?Pa aia din PE i-a verificat cineva daca chiar sunt apti sa dea indicatii altora?Ca noi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.