Ultima oră

Criza economica impinge lumea la furat

Dan Chiriac
8 mai 2009 1161 vizualizări
Doi batrini jefuiti, doua spargeri si o tentativa de jaf la o banca au fost comise in doar 12 ore in Vrancea u un hot a spart Hala Moldovei pentru a-si schimba garderoba u furturile devin din ce in ce mai ingenioase

Doi batrini jefuiti de sume mari de bani si bijuterii, doua spargeri si o tentativa de jaf la o banca este bilantul inregistrat miercuri si joi in Vrancea. Doua batrine din Urechesti si Dumitresti au fost jefuite dupa ce hotii au patruns in casele lor sub pretextul ca vor sa cumpere produse "de tara", cum ar fi miere sau tuica. In noaptea de miercuri spre joi, Hala Moldovei si un magazin de pe strada Culturii au fost sparte. De asemenea, hotii au dorit sa intre intr-o banca de pe bulevardul Independentei, dar au fugit cind s-a declansat alarma.


Miercuri, in jurul orei 08,30, la o locuinta din comuna Urechesti s-au prezentat cinci persoane, patru femei si un barbat si, sub pretextul ca vor sa cumpere miere de albine, au patruns in casa si au furat banii si bijuteriile proprietarei. Din primele verificari efectuate de politisti a reiesit ca, dupa ce au pretextat ca vor sa cumpere miere, autorii au fost primiti in curtea casei de catre proprietara si i-au cerut acesteia sa le schimbe o bancnota de 50 euro pentru a plati marfa. Dupa ce au observat unde tine banii femeia, profitind de o clipa de neatentie a acesteia, una dintre hoate a sustras 2.500 lei, 1.200 euro, dar si bijuterii in valoare de aproximativ 3.000 lei. Mai tirziu, o femeie din comuna Dumitresti a fost pagubita de o mare suma de bani prin acelasi mod de operare. De aceasta data, autorii au pretextat ca vor sa cumpere tuica, au fost invitati in casa de proprietari, le-au distras atentia si au sustras 8.000 lei si 1.200 euro dintr-un dulap. Politistii nu exclud posibilitatea ca cele doua fapte sa fi fost savirsite de aceleasi persoane.


Au vrut banca, dar au spart magazinul


Doi tineri din Buzau au vrut sa sparga o sucursala de banca situata pe bulevardul Independentei. Dupa ce au taiat firele de la sistemul de alarma, totusi, acesta s-a declansat. Speriati, autorii au fugit, dar au dat lovitura la un magazin de pe strada Culturii. In noaptea de miercuri spre joi, politistii i-au gasit pe Ionel O., 16 ani, din Rimnicu Sarat, si Nicusor Dumbrava, 20 ani, din comuna Greabanu, judetul Buzau, in timp ce numarau pe strada o suma de bani. Din cercetarile efectuate a reiesit ca, prin spargerea unui perete din lemn si a unei ferestre, cei doi au patruns intr-un magazin mixt de pe strada Culturii, aproape de locul unde au fost gasiti de politisti, au distrus casa de marcat si au sustras suma de 102 lei.


Hotul de la Complexul Miorita si-a facut nevoile in hala


Ieri dimineata, ofiterul de serviciu de la Politia Focsani a fost sesizat ca la Complexul Miorita un geam este spart. Politistii Biroului de Investigatii Criminale au stabilit ca autorii au patruns in interior prin spargerea unui geam si au sustras imbracaminte si incaltaminte in valoare de 250 lei. "Noi avem sistemul de alarma conectat la firma Axel. La ora 6.00 am fost si noi anuntati despre spargere. Autorul a spart un geam, la etaj, s-a dezbracat de hainele vechi si s-a imbracat cu o pereche de blugi si un tricou sustrase din stand. Hainele vechi au fost lasate acolo si au fost ridicate de anchetatori. Apoi, acesta a cautat bani, in mai multe sertare, dar nu a gasit decit vreo mie de lei. Si-a facut nevoile in interior si s-a sters cu doua tricouri, ca sa ne sfideze. Politistii nu l-au identificat, dar am inteles ca acesta ar putea fi un cetatean de etnie rroma care figureaza in evidente. A lasat amprente peste tot, inclusiv la toaleta, unde a pus mina pe perete, pentru ca era intuneric. Autorul s-a taiat la mina, cind a spart geamul si a lasat singe prin tot magazinul. Nu am mai avut astfel de evenimente de peste sase ani", ne-a spus patronul Complexului Miorita, Nicu Mazere. Politistii au deja un cerc de suspecti. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 5 ore, 17 minute, 50 secunde
avem politie frate
, acum 739391 zile, 5 ore, 17 minute, 50 secunde
Ceva ma face sa fiu cu zambetul pe buze...bravo hotilor ca politie avem dar la numar si hoti la fapte destui! Sa nu v-a pripiti ca politia actioneaza intocmai la prins...hartii,stiti de care,nu? citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.