Ultima oră

Amenzi la vinzatorii de imbracaminte si incaltaminte

Nicoleta Cristea
7 mai 2009 975 vizualizări
Timp de o saptamina, comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au controlat 32 de operatori economici ce comercializeaza articole textile si de incaltaminte in judet.

In urma controalelor au fost constatate abateri la 30 de firme. "Urmare a actiunilor desfasurate, s-a dispus oprirea temporara de la comercializare a articolelor textile in valoare de 138.653 lei, fiind dispuse amenzi contraventionale in valoare totala de 86.000 lei. La comercializarea articolelor de incaltaminte, pentru abaterile constatate au fost aplicate opt sanctiuni in valoare de 35.400 lei si au fost dispuse masuri de oprire temporara a comercializarii (articole incaltaminte in valoare de 7.690 lei) pina la intrarea in legalitate", spun comisarii CJPC. Pe linga alte abateri, comisarii spun ca nici o unitate controlata nu cunostea Legea 449/2003 privind vinzarea produselor si garantiile asociate acestora. "Pentru aceasta abatere nu s-au aplicat sanctiuni, insa s-au luat masuri pentru informarea corecta a consumatorilor cu privire la drepturile conferite de lege privind garantia asociata produselor. S-a recomandat vinzatorilor acordarea unei garantii comerciale minime (30 -60 zile), termen in care produsul defect poate fi inlocuit sau se poate restitui contravaloarea acestuia", au mai adaugat comisarii de la Protectia Consumatorilor. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.