Ultima oră

Verificarile MAI la Prefectura Vrancea, secret de serviciu

Iulia Crețu
6 mai 2009 1320 vizualizări
Ministerul Administratiei si Internelor considera ca dezvaluirile raportului de control ar putea produce prejudicii unor persoane juridice din institutia prefectului

Raportul Corpului de Control de la Ministerul Administratiei si Internelor derulat la Prefectura Vrancea a fost clasificat drept "secret de serviciu". Controlul s-a desfasurat intre 24 ianuarie, odata cu investirea Ralucai Dan, si pina pe 6 martie, si a vizat activitatea institutiei din mandatul trecut, atunci cind conducerea a fost asigurata mai intii de Ion Oprea, actual subprefect, si apoi de Dragos Mircea. De asemenea, Corpul de Control a fost trimis si prin curtea unor institutii locale, precum Inspectoratul Scolar sau Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. "Urmare a solicitarii dumneavoastra, formulata in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare, va comunicam faptul ca Directia Generala Control si Audit Intern din cadrul M.A.I. a inspectat, in perioada 24.02 "" 06.03.2009, Institutia Prefectului "" judetul Vrancea. Precizam faptul ca Raportul cu principalele concluzii a fost clasificat " SECRET DE SRVICIU" (n.r. serviciu), in conformitate cu prevederile art.15 lit.e) din Legea nr.182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, deoarece datele prezentate pot produce prejudicii unor persoane juridice. Astfel, datele din documentul mentionat mai sus nu fac obiectul unor informatii de interes public, asa cum sunt reglementate de Legea nr.544/2001, cu modificarile si completarile ulterioare", ne-a transmis scms. Aurel Ion, de la Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. In ciuda acestui raspuns, in timpul controlului de la Prefectura, seful Consiliului Judetean, Marian Oprisan, a "dezvaluit" o parte din secretul de serviciu clasificat de Minister. Presedintele CJ, institutie colega cu Prefectura, a declarat ca acest control va aduce dezvaluiri nu tocmai placute pentru reprezentantii fostei guvernari Tariceanu, Oprea si Mircea. La momentul respectiv, ceea ce acum are patalama de strict "secret" pentru ca ar putea "produce prejudicii unor persoane juridice", a fost anuntat public de liderul PSD. Venirea Corpului de Control la Prefectura si evaluarea activitatii anumitor persoane din administratie a fost catalogata drept o "rafuiala" politica, venita numai bine pentru baronul Marian Oprisan. Cei doi vizati de remarcile social democratului, Ion Oprea si Dragos Mircea, nu au comentat declaratiile lui Oprisan. Ulterior insa, din pozitia de subprefect agreat de PD-L, Ion Oprea a considerat inoportuna punerea sa sub blam. In ciuda faptului ca rezultatele controlului au fost clasificate "secret de serviciu", iar actualul reprezentant al Guvernului nu a anuntat nici un fel de sanctiune, in cadrul Prefecturii se poate observa o conducere de tip matriarhat, unde Raluca Dan supervizeaza totul. Cei doi locotenenti, Ion Oprea si Sorin Hornea au atributii restrinse, mai bine spus, de forma si... reprezentare. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.