Ultima oră

Angajati ai penitenciarului, acuzati de abuzuri

Ziarul de Vrancea
5 mai 2009 1755 vizualizări
Mirel Virgil Moroca spune ca oamenii legii l-au luat la bataie pe motiv ca i-ar fi incurcat in trafic, la Mindresti u Vasile Novac, principalul acuzat, sustine ca de fapt reclamantul era beat si el a stirnit scandalul

Un focsanean acuza trei angajati ai Penitenciarului Focsani ca l-ar fi batut, la sfirsitul lunii trecute. Mirel Virgil Moroca spune ca cei trei ar fi fost deranjati de faptul ca i-ar fi incurcat pe sosea, i-ar fi blocat masina si l-au lovit fara mila. Din acest motiv, Moroca spune ca i-a reclamat la Administratia Nationala a Penitenciarelor, intrucit sint cadre ale penitenciarului, dar si la politie. La nivelul Penitenciarului Focsani se pare insa ca nu a fost demarata nici o ancheta, probabil asteptindu-se rezultate oficiale. "Am primit de la avocatul acestuia o plingere in care ne sesiza ca a fost lovit si ca i s-a furat masina. Masina a fost ridicata pentru ca a fost lasata in mijlocul drumului ", a confirmat comisarul sef Alexandru Cara, imputernicit la comanda Politiei Rutiere. Moroca l-a reclamat la politie doar pe Vasile Novac, pentru ca doar pe el il cunostea, insa sustine ca ulterior a aflat si numele celorlalti doi protagonisti. "Pe 30 aprilie ma indreptam spre Focsani de la Mindresti, si am fost depasit de o Toyota. Pentru ca a fortat depasirea si din fata venea o alta masina, am frinat. Conducatorul Adrian Chiriac a oprit, a venit la masina si mi-a bagat mina in git, spunind ca am marit viteza la depasire. Din spate a mai aparut si o Kia, din care a coborit Orlandis Proca, si au inceput toti sa ma imbrinceasca. Atunci Novac a inceput sa ma loveasca cu picioarele. Intre timp a ajuns o masina in dreptul nostru si, pentru ca soferul ma cunostea, m-a luat cu el. Dupa aproximativ o ora m-am intors sa iau masina, insa aceasta disparuse, nu mai era in fata abatorului. A doua zi m-au sunat de la politie sa imi spuna ca masina e la ridicari auto", ne-a declarat Moroca, care a mai sustinut si ca in masina era cu o alta persoana, care a fost martor al incidentului.

"Noi i-am luat cheile cind am vazut cit de beat era"

In replica, atit Vasile Novac, cit si oficiali ai Politiei vrincene spun ca Mirel Virgil Moroca era de fapt beat, iar ei nu au facut nimic altceva decit sa evite o tragedie. Cu toate acestea, Moroca si-a sustinut acuzatiile cu un certificat medico-legal, din care reiese ca "prezinta leziuni de natura traumatica, leziuni ce s-au putut produce prin lovire cu mijloc contondent si pot data din data de 30 aprilie 2009. Din punct de vedere medico-legal a necesitat 3, 4 zile de ingrijiri medicale pentru vindecare". "Noi am iesit din serviciu si eram cam 15 - 20 de persoane in 7 - 8 masini. In dreptul abatorului am vazut un nor de praf in fata. Moroca il depasea pe Chiriac Adrian si l-a sicanat in trafic. S-a dat jos din masina Moroca si l-a lovit pe Chiriac cu pumnul. Am oprit si eu si dupa ce am vazut care este treaba am sunat la 112 si a venit Politia si i-a ridicat masina. Moroca era baut si din cite stiu mai are un dosar tot pentru conducere sub influenta alcoolului. Noi i-am luat cheile cind am vazut cit de beat era si el a venit la mine sa ii dau cheile, dar nu erau la mine. Eu m-am apropiat la aproximativ 5 metri, dupa care am plecat", ne-a declarat Vasile Novac, comisar la Penitenciarul Focsani. Alexandru Cara a precizat la rindul lui ca Moroca venea de la Mindresti si era cit pe ce sa intre in masina celor de la penitenciar. "Masina a fost dusa la depozit si Moroca a fost sunat sa vina sa o ridice, dar nu a vrut, spunind ca strica probele", a mai adaugat comisarul sef Cara. (N. CRISTEA, D. GIRLEANU, R. MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.