Ultima oră

Albu si Grigoriu, din nou la Curtea Constitutionala

Nicoleta Cristea
5 mai 2009 1108 vizualizări
Dosarul tunului de un milion de dolari dat in dauna Bancorex a fost suspendat si la Curtea de Apel Galati, in recurs

Al doilea dosar al sucursalei Bancorex, in care inculpati sint Radu Albu si Constantin Grigoriu, aflat in acest moment in recurs la Curtea de Apel Galati, a fost trimis din nou la Curtea Constitutionala. La doua luni dupa declararea recursului, in dosar s-a invocat o noua exceptie de neconstitutionalitate, astfel incit Curtea de Apel Galati a suspendat judecarea dosarului si a dispus sesizarea CC pentru a solutiona conflictul. Exceptia se refera la art.145 cod penal, respectiv ce se intelege prin termenul "public", avind in vedere ca Albu a fost condamnat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. De remarcat este faptul ca si la judecarea cauzei in apel, la Tribunalul Vrancea, dosarul a fost suspendat, tot pentru solutionarea la Curtea Constitutionala a unei exceptii legate de proprietatea privata. Ulterior, Tribunalul Vrancea a admis apelurile declarate de Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani si de inculpatul Dan Constantin Grigoriu, insa a respins ca nefondate apelurile declarate de Albu si AVAS Bucuresti. La Judecatoria Focsani, unde s-a judecat dosarul pe fond, a fost schimbata incadrarea juridica, iar inclupatii au fost gratiati. In apel, Albu a primit pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata 6 ani inchisoare, insa in cazul lui Grigoriu instanta a schimbat doar temeiul juridic al achitarii acestuia, din aceea ca faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive, in aceea ca fapta nu exista. Cei doi au fost cercetati pentru tunul dat Bancorex odata cu acordarea creditului de un milion de dolari catre firma lui Dan Grigoriu si a lui Nelu Purcel, fiind trimisi in judecata la sfirsitul lunii decembrie 2005. Nelu Serban Purcel nu a fost trimis in judecata, din lipsa de probe. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.