Ultima oră

10 magistrati vrinceni pentru promovare

Nicoleta Cristea
2 mai 2009 1316 vizualizări
Sapte judecatori si trei procurori vor sustine examen de promovare in functii de executie

La concursul pentru promovare a judecatorilor si procurorilor in functii de executie au trecut de selectarea dosarelor zece magistrati vrinceni. Astfel, sapte judecatori si trei procurori vor da examen fie pentru promovarea pe loc, fie efectiva. Judecatorii Carmen Cotea, Sandina Croitoru, Daniela Matache si Viorica Neacsu si-au exprimat optiunea de a da examen pentru promovarea pe loc la Curtea de Apel Galati, judecatoarea Mirela Dita va sustine concursul pentru promovarea in aceleasi conditii la Tribunalul Vrancea, in timp ce alti doi magistrati au optat pentru o promovare efectiva la o alta instanta din tara. Este vorba despre Mariana Popa, magistrat in cadrul Judecatoriei Adjud, care va da examen pentru un post la Tribunalul Constanta, in timp ce Ciprian Viziru, de la Judecatoria Focsani, isi doreste sa plece la Tribunalul Ilfov. In ceea ce priveste procurorii candidati la examenul de la sfirsitul acestei luni, initial au fost inscrisi patru, insa unul dintre ei nu a indeplinit conditiile de vechime. Si aici sint doua dosare pentru Curtea de Apel Galati, de aceasta data pentru parchetul acestei unitati, optiunile fiind exprimate de procurorii Paul Mihaila si de Daniela Peicu, ambii fiind inscrisi pentru o promovare pe loc. Al treilea procuror inscris la examen este Nicolaie Pircalabescu, care si-a depus dosarul pentru o promovare efectiva in cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea. Promovarea pe loc se refera la faptul ca, in urma promovarii examenului, magistratii nu sint transferati la instanta sau parchetul imediat superior in grad celui in care activeaza, insa capata gradul respectiv. Pe de alta parte, in ceea ce priveste promovarea efectiva, o data examenul fiind trecut cu brio, automat magistratul trece la instanta sau parchetul de rang superior pentru care a optat. Concursul demareaza practic pe 31 mai, cind va avea loc proba scrisa, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 17 iunie. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.