Ultima oră

Primele demersuri pentru vinzarea locuintelor ANL

Iulia Crețu
2 mai 2009 1053 vizualizări
Reprezentantii Primariei Focsani afirma ca dupa adoptarea Hotaririi de Guvern se va realiza cartea funciara si se va stabili pretul de vinzare pentru locuintele ANL

Guvernul Romaniei va trece saptamina viitoare imobilele ANL in proprietatea privata a statului. Primele 3.321 de locuinte, care vor face obiectul unor hotariri de Guvern, vor putea astfel sa fie vindute chiriasilor. "Am cerut ca pentru 12.843 de locuinte care sint finalizate intre 1 ianuarie 2004 si 30 aprilie 2008, SGG sa faca demersurile pentru a le trece din domeniul public al Consiliilor Locale in cel public al statului, urmind ca noi sa le trecem si pe acestea in domeniul privat al statului si sa le putem vinde", a spus Vasile Blaga, ministrul Dezvoltarii. Acesta a completat ca pina pe 27 aprilie, a primit situatia doar de la 45 de Consilii Locale din 32 de judete, pentru 3.321 de apartamente care au fost transferate in proprietatea publica. Intre acestea se numara si Consiliul Local Focsani, insa deocamdata nu se stie daca in prima transa vor intra si locuinte construite in Tineretului sau Brailei in municipiul de pe Milcov. "Dupa adoptarea Hotaririi de Guvern vor urma mai multe etape. Primaria urmeaza a face carte funciara si se va face expertiza pentru a se stabili pretul vinzarii", ne-a spus Mirela Andrei, consilier in cadrul Departamentului de Comunicare din cadrul municipalitatii. Blaga a adaugat ca restul de 49 de Consilii Locale din 25 de judete, care au 3.792 de locuinte, nu au transmis situatia la centru. "în acest moment putem discuta despre 14.745 de locuinte care indeplinesc conditiile pentru a putea fi vindute daca facem aceste demersuri", a mai spus ministrul. Daca ar reusi sa vinda aceste locuinte, cu un pret mediu de 40.000 de euro, s-ar colecta la Ministerul Dezvoltarii aproape 600 de milioane de euro. Aceasta suma va fi utilizata pentru constructia de noi blocuri ANL. Suma va fi gestionata la nivel central pentru a nu se trimite fonduri tot in localitatile unde s-au ridicat cartiere ANL. "Astfel vom putea discuta de o distributie transparenta catre toate unitatile administrativ-teritoriale din tara, pentru ca toti tinerii sa poata beneficia de aceste facilitati", a incheiat Vasile Blaga. (I. CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.