Ultima oră

Schelet uman gasit la Bolotesti

Dan Chiriac
30 apr 2009 1828 vizualizări
Anchetatorii nu exclud ca osemintele sa apartina unei ziliere din Neamt, disparuta in 2008 u femeia traia in concubinaj, in Bolotesti

Un schelet uman a fost gasit de politisti, ieri dimineata, in apropiere de comuna Bolotesti, dupa ce au cercetat o zona unde mai multi copii gasisera cu o zi inainte mai multe oase suspecte. Dupa mai multe cautari, politistii au gasit mai multe bucati de schelet uman, care ar putea apartine unei ziliere din judetul Neamt, care a disparut din anul 2008. "Am fost sesizati de un cadru didactic de la o scoala din satul Putna despre faptul ca mai multi copii au gasit un schelet de om. Cei doi zilieri din judetul Neamt stateau in casa unor focsaneni si nu aveau mutatie in comuna", ne-a spus primarul Stefan Sichin. Marti, politistii din Bolotesti au fost sesizati despre faptul ca trei minori cu virste cuprinse intre 12 si 14 ani, in timp ce se aflau cu vitele la pasunat pe un islaz din apropierea satului, au intrat intr-un bazin de colectare a apei dezafectat in care, de-a lungul timpului, au fost aruncate gunoaie menajere sau cadavre de animale. în bazin, copiii au observat si oase ce parea a fi de natura umana. La fata locului s-a deplasat imediat echipa operativa, dar in bazin si in apropierea acestuia nu s-au gasit decit resturi de oseminte de origine animala. Ieri, cu efective marite din care au facut parte politisti, jandarmi si localnici au fost continuate cautarile in zona si, pe un teren viran cu maracins, au fost gasite resturi de schelet ce par a fi de natura umana, care au fost ridicate in vederea expertizarii. Din primele verificari efectuate a reiesit ca din luna septembrie 2008, Georgeta Drestaru, 57 ani, din Piatra Neamt, care locuia intr-un imobil din apropierea bazinului de colectare, nu a mai fost vazuta in zona. Aceasta traia in concubinaj cu Ioan Teodorescu, 61 ani, originar din Neamt. Cercetarile in acest caz sint continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului. Politistii asteapta acum rezultatele expertizelor care vor trebui sa stabileasca daca este vorba de un schelet uman si daca apartine unei femei sau unui barbat. Ulterior, politistii vor compara rezultatele cu persoanele date disparute, pentru ca apoi sa cerceteze daca persoana respectiva a fost victima unei infractiuni. Anchetatorii spun ca procedurile sint greoaie, dar se incearca aflarea adevarului. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.