Ultima oră

Tribunalul se muta in functie de cutremure

Daniel Garleanu
28 apr 2009 1150 vizualizări
Magistratii vor sa iasa joi in strada in semn de protest fata de intirzierile de stramutare

Ca reactie a seismului produs simbata, Tribunalul Vrancea a hotarit organizarea unui protest pentru joi, 30 aprilie. Timp de o ora, intre 9.00 si 10.00, toti magistratii vor iesi in stada, in fata cladirii Tribunalului. Protestul vine in urma unei intilniri a judecatorilor ce a avut loc ieri. "A avut loc o adunare generala a judecatorilor in care s-a hotarit aceasta forma de protest", ne-a spus Adrian Toni Neacsu, presedintele Tribunalului. In cladirea Tribunalului lucreaza 131 de angajati, judecatori si personal auxiliar, plus 600 de justitiabili care vin aici cu treburi juridice. Cladirea a fost construita intre anii 1904-1912, fiind declarata monument istoric, insa recent a fost inclusa in clasa A de seismicitate. In ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din toamna trecuta, la propunerea lui Marian Oprisan, consilierii judeteni au aprobat darea in folosinta gratuita a imobilului in care a functionat fosta Bancorex pentru mutarea instantelor. Protocolul trebuia semnat in maxim 30 de zile, dar actul nu a fost parafat desi au trecut cinci luni. Seful Consiliului Judetean, Marian Oprisan, spune ca a fost nevoit sa amine semnarea protocolului din cauza unor factori independenti de promisiunea sa. "Desi preocuparea Guvernului ar trebui sa fie mai mare, protocolul de predare-primire intre CJ si Tribunalul Vrancea va fi semnat abia miine (azi "" n.r.). Este o veste pe care Tribunalul a primit-o de saptamina trecuta. Protestul nu are legatura cu semnarea protocolului", ne-a declarat Oprisan. Seful CJ spune ca Hotarirea de Guvern care privea acest subiect nu a venit la timp si din aceasta cauza i-a fost fortata decizia. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.