Ultima oră

O noua autogara in Focsani

Doina Ganea
28 apr 2009 3391 vizualizări
Urbea de pe Milcov s-ar putea lauda in curind cu doua autogari, una situata aproape de Gara, iar alta in partea de nord a orasului

Societatea de Transport Public Local doreste infiintarea unei noi autogari in Focsani la sediul sau din strada Marasesti nr. 72. Societatea considera oportuna deschiderea unei autogari in zona de nord a orasului care sa deserveasca in mod separat calatorii interesati de aceasta zona. In acest sens, primarul Decebal Bacinschi a initiat pentru sedinta ordinara de astazi a Consiliului Local un proiect de hotarire prin care se propune infiintarea unei autogari. Potrivit raportului care insoteste proiectul, avantajele deschiderii unei noi autogari pleaca de la fluidizarea traficului in municipiu, interconectarea sistemului de transport pe calea ferata cu cel din programul judetean de transport si pina la argumete de tipul "dezvoltare zonala prin initiativa privata, cresterea locurilor de munca, precum si cresterea sumelor atrase la bugetul local". Directorul Transport Public SA, Ion Diaconu, sustine ca proiectul a fost trecut inca de anul trecut la capitolul venituri din activitati conexe. Forma finala a proiectului arata ca acesta are la baza un plan de situatie realizat de firma Arhicon Proiect si avizarea unanima de la doua comisii de specialitate ale Consiliului Local. Proiectul vine dupa ce si SC Trans Company SA a anuntat ca Autogara Focsani se va muta pina in anul 2011 in apropierea Garii, pentru a lasa locul unui supermarket ce va fi dezvoltat de compania germana Lidl. Societatea Trans Company, detinatoare a licentei de autogara, a initiat un proiect de mutare a locatiei din Piata Victoriei nr. 1 in strada Bicaz nr. 26, la sediul fostei societati ITA. Firma a obtinut deja modificarea Planului Urbanistic Zonal printr-o decizie a Consiliului Local. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.