Ultima oră

Buget infim pentru spitale

Raluca Manolache
28 apr 2009 983 vizualizări
Managerii de spitale au inceput discutiile cu oficialii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea pentru incheierea contractelor pentru furnizarea de servicii medicale.

Primii la negocieri s-au aflat sefii spitalelor Adjud, Panciu, Odobesti si Vidra, care au aflat cu aceasta ocazie ca fondurile alocate unitatilor vor fi cu 70% mai mici fata de necesarul solicitat. Chiar daca vor trebui sa traga de buget, spitalele vor intra in relatii contractuale cu banca din sistemul sanitar. "Sigur ca banii sint putini, dar aceasta este situatia. Vom primi doar 70% din necesarul inaintat. Speram ca vor fi rectificari deoarece bugetul ne ajunge pina in septembrie", a spus dr. Claudiu Zara, managerul Spitalului Municipal Adjud. Si managerul Spitalului din Odobesti, dr. Ilie Manole, spune ca fondurile sint insuficiente. "Bugetul este mai mic fata de ce ne-am dorit, dar aceasta este situatia. Este un an de criza. Nu stim cum ne vom descurca", a spus dr. Ilie Manole. In aceste zile urmeaza sa se prezinte la negocieri si spitalele din Marasesti, Dumbraveni si Focsani. Tot ieri, 65 de furnizori de dispozitive medicale au intrat in relatii contractuale cu Casa de Sanatate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.