Ultima oră

Un expert topo din Vrancea va pleca la Gura Humorului

Nicoleta Cristea
24 apr 2009 1425 vizualizări
Ieri a fost desemnat expertul topografic din Vrancea care are ca sarcina sa lamureasca problema terenurilor aflate in litigiu intre Gheorghe Flutur si trei surori din Suceava.

"Norocosul" expert va primi un onorariu de 1.500 de lei pentru expertiza, care ar trebui sa fie gata pina luna viitoare, la urmatorul termen al procesului. Cu toate acestea, sarcina expertului nu va fi una deloc usoara, dat fiind ca, pe linga complexitatea cauzei, sarcinile de expertizare a terenurilor in instantele din Vrancea cad pe umerii a doar sapte experti vrinceni. Pe scurt, inainte de introducerea legii fondului funciar, surorile Maria Mihaila, Artemiza Craioveanu si Elena Asmarandei au obtinut dreptul de proprietate asupra unui teren mostenit la "Podul Izvorului", insa reconstituirea a fost facuta in alta zona. Acest teren a fost vindut de cele trei surori in anii "â„¢90 familiei fostului ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur. Ulterior, din cauza ca a aparut legea care stipula ca terenurile se vor reconstitui pe vechile amplasamente, automat surorile ar fi putut obtine terenul de la "Podul Izvor". In acest timp insa, Flutur deja restituise terenul cumparat, si intrase in posesia terenului din "Podul Izvor", in baza unui ordin emis de prefect. Sucevencele au atacat in instanta decizia Prefecturii si au si cistigat actiunea, Judecatoria Gura Humorului admitind plingerea celor trei. Pe linga proba cu expertiza topografica, instanta Judecatoriei Focsani, acolo unde a ajuns dosarul in rejudecare, a mai admis ieri si proba cu un martor, in favoarea lui Flutur, care a fost de fata la momentul cind a fost semnata conventia de vinzare-cumparare a terenului. (N. CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.