Ultima oră

Operatiunea M.O.V. s-a lasat cu curatenie in magazine

Nicoleta Cristea
23 apr 2009 1174 vizualizări
Controalele care au vizat mieii, ouale si vinul s-au soldat cu amenzi in valoare de peste 60.000 de lei u vrincenii s-au plins de preturile eronate din supermarketuri u de Paste au fost constatate abateri, dar numarul lor nu este unul ingrijorator, dupa cum spun autoritatile

Institutiile care au vegheat la siguranta vrincenilor de Paste sustin ca sarbatorile s-au incheiat fara probleme majore. Daca inainte de demararea actiunii «M.O.V.» (miel, oua si vin) chiar sefii institutiilor angrenate si-au prezentat la Prefectura directiile in care vor actiona, ieri, rezultatele finale au fost facute publice de purtatorii de cuvint, intr-o intilnire organizata tot de Prefectura. Chiar daca Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor (CJPC), Politia si Jandarmeria au aplicat citeva amenzi in perioada 18 "" 22 aprilie, cit au durat controalele comune, abaterile constatate nu au fost deosebite. Controalele au fost facute in 10 supermarketuri din judet, cinci restaurante, doua pensiuni, 48 de magazine agroalimentare si cinci unitati de panificatie si brutarii. "Cu ocazia controalelor comune au fost verificate per total 100 de unitati din diferite domenii. Au fost aplicate 12 sanctiuni in valoare totala de 11.850 de lei, doua avertismente si o ordonanta de suspendare a activitatii", a exemplificat medicul Iulian Cucoli, purtatorul de cuvint al DSVSA. In perioada sarbatorilor pascale CJPC Vrancea a asigurat permanenta, insa au fost inregistrate doar cinci reclamatii. "Doua dintre aceste sesizari au vizat afisarea eronata a preturilor la un hipermarket din Focsani. Operatorul economic a fost invitat la sediu pentru finalizarea actiunii de control, urmind a fi sanctionat. O alta sesizare a vizat intirzierea in remedierea unei defectiuni a serviciului de televiziune. S-au intreprins demersuri de urgentare a remedierii, astfel incit consumatoarea petenta a putut beneficia de Paste de serviciile de televiziune", a prezentat pe scurt inspectorul CJPC Cristian Boldeanu. Comisarul sef Mariana Apostol, ofiterul de presa de la Politie, a aratat ca, desi traficul in zilele de Paste a fost aproape dublu fata de cel dintr-o zi obisnuita, nu au fost foarte multe incidente rutiere. De altfel, doar in Noaptea de Inviere in zona lacaselor de cult din judet au fost angrenate 300 de politisti. Mariana Apostol a aratat ca in aceasta perioada au fost intr-adevar inregistrate trei accidente grave si noua usoare, insa cele mai multe s-au produs pe drumuri comunale, acolo unde agentii de politie nu au fost repartizati. Si Jandarmeria a fost angrenata in actiunile de prevenire si combatere a criminalitatii, cu 150 de persoane numai in noapte de Inviere. Lt. Sorin Hunea, purtatorul de cuvint al Jandarmeriei, a aratat ca s-au dat doar trei amenzi in valoare de 700 de lei.

Iepurasii de ciocolata au expirat inainte de Paste

In perioada 13 "" 19 aprilie, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor a verificat 24 operatori economici, din care 67% din mediul rural. Controlul s-a derulat in paralel cu actiunea "MOV", fiind vorba despre o tematica de control, care a vizat produsele specifice sarbatorilor pascale. Astfel, au fost verificate 343 kg de carne preambalata, 426 kg diverse preparate din carne, 2.770 oua, 8 kg vopsea de oua, 30 kg produse de patiserie, 24 kg produse de post, 437,5 kg de produse din ciocolata, dar si 2.650 litri vin. Inspectorii au avut surpriza sa descopere in Gugesti un distribuitor de alimente din Galati, care avea carne de porc si cirnati etichetate incorect, motiv pentru care s-a si dispus oprirea temporara a comercializarii produselor respective, dar si amendarea cu 5.000 lei. Alte abateri au fost descoperite la vinzarea vinului de masa vrac, care era livrat direct din ambalajele de transport, sau nu era insotit de document de atestare a calitatii. Inspectorii au oprit temporar de la comercializare, pina la remedierea deficientelor, 170 litri vin de masa vrac, in valoare de 910 lei. Si 310 oua, in valoare de 99 lei, au fost ridicate de inspectori, deoarece erau marcate necorespunzator. Firmele la care s-au constatat abateri au fost sanctionate cu 18 avertismente si 16 amenzi, in valoare totala de 47.900. "Nu au rezultat abateri grave de la prevederile privind protectia consumatorilor, fiind retrasa definitiv de la comercializare o cantitate mica de alimente cu risc pentru sanatatea consumatorilor (3 kg /62 lei), si anume figurine de ciocolata cu data durabilitatii minimale depasita cu peste 30 zile, si preparate din carne neetichetate. S-a constatat in mai multe cazuri supraaglomerarea spatiilor frigorifice, nerespectarea vecinatatii produselor si a conditiilor de temperatura impuse. S-au gasit in acelasi spatiu frigorific expuse spre comercializare preparate din carne, brinzeturi neambalate si oua", se arata intr-un comunicat al CJPC Vrancea. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.